google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Veelgestelde vragen

1.

First list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

2.

Second list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

3.

Third list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

4.

Fourth list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

5.

Fifth list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

6.

Sixth list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

7.

Seventh list item. Add your own content here or connect to data from your collection.

test

January 01, 2020

test De 1-jarige opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach geeft je praktische tools in handen om doelgericht cliënten te kunnen begeleiden met betrekking tot een gezondere leefstijl en blijvende gedragsverandering, aan de hand van bijbelse principes.

1.  Je kunt jezelf ontwikkelen op het gebied van gezond leven en blijvende gedragsverandering.

2. Je kunt een eigen praktijk openen als leefstijlbegeleider of gezondheidscoach. Onze opleiding voorziet in een breed en solide fundament om daarmee direct te kunnen starten als je van ondernemen houdt. We geven je graag individueel loopbaanadvies.

3. Zowel de 1-jarige opleiding voor starters als de BRAVO PLUS voor professionals zijn een mooie opstap naar een meerjarige Hbo-beroepsopleiding Leefstijlcoaching. Met een Hbo opleiding kun je je aansluiten bij de beroepsvereniging BLCN.

4. Je kunt binnen het bedrijfsleven aan de slag, als praktijkgerichte BRAVO-leefstijlbegeleider. Steeds meer bedrijven zien het nut in van professioneel gezondheidsmanagement  en zijn bereid te betalen voor een resultaatgerichte aanpak.

Wat kan ik in de praktijk met de opleidingen van Gezond & Weldoen?

February 28, 2019

De 1-jarige opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach geeft je praktische tools in handen om doelgericht cliënten te kunnen begeleiden met betrekking tot een gezondere leefstijl en blijvende gedragsverandering, aan de hand van bijbelse principes.

1.  Je kunt jezelf ontwikkelen op het gebied van gezond leven en blijvende gedragsverandering.

2. Je kunt een eigen praktijk openen als leefstijlbegeleider of gezondheidscoach. Onze opleiding voorziet in een breed en solide fundament om daarmee direct te kunnen starten als je van ondernemen houdt. We geven je graag individueel loopbaanadvies.

3. Zowel de 1-jarige opleiding voor starters als de BRAVO PLUS voor professionals zijn een mooie opstap naar een meerjarige Hbo-beroepsopleiding Leefstijlcoaching. Met een Hbo opleiding kun je je aansluiten bij de beroepsvereniging BLCN.

4. Je kunt binnen het bedrijfsleven aan de slag, als praktijkgerichte BRAVO-leefstijlbegeleider. Steeds meer bedrijven zien het nut in van professioneel gezondheidsmanagement  en zijn bereid te betalen voor een resultaatgerichte aanpak.

 

5. Je gaat als leefstijlbegeleider aan de slag binnen een (sport-)vereniging.

6. Je kunt met wat je geleerd en ervaren hebt werken als vrijwilliger Leefstijlbegeleiding binnen buurt- of clubhuiswerk of binnen je kerk​.

7. Onze opleiding kan je nét dat belangrijke extra stukje praktische verdieping geven op het gebied van leefstijlbegeleiding in je huidige werk, bijvoorbeeld als je  verpleegkundige,  psycholoog, ziekenverzorgende of praktijkondersteuner bent.

Ook voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten zijn onze opleidingen een waardevolle aanvulling op het vak. Immers: "gezond van binnen is mooi van buiten".​ 

March 19, 2019

Heb je een passie voor mensen en voor een gezonde leefstijl? Spreken de missie en de Bijbels geïnspireerde uitgangspunten van Gezond & Weldoen je aan? Wil je professioneel onderbouwd aan de slag en daadwerkelijk een gezond verschil maken in jouw invloedssfeer?

Dan is de basisopleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach een aanrader voor jou De basisopleiding is inclusief de modules Bijbel & Voeding en Vasten en Leefstijlplan natuurlijk in balans.

Voor de basisopleiding Gezond & Weldoen zijn we vooral op zoek naar praktijkondersteuners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers,  fitnessdeskundigen, onderwijsdeskundigen en personen die daarvoor in opleiding zijn.

Tijdens de opleiding, die 9 tot 12 maanden (*) duurt, leer je hoe je mensen in hun kracht kunt zetten voor een blijvend gezonde leefstijl voor lichaam en geest volgens Bijbelse principes.

Je leert basisbeginselen van coaching en wordt in verband daarmee zelf ook een tijd lang begeleid.

(*) Theorie-examen na 5 maanden; daarna praktijk.

March 19, 2019

De BRAVO Plus opleiding is bedoeld voor ervaren leefstijlcoaches, gezondheidsprofessionals, diëtisten, fysiotherapeuten en BGN-geregistreerde voedingsdeskundigen, met minimaal 1 jaar werkervaring. Ook studenten van de Hbo opleiding Voeding & Diëtetiek en Gezondheidsbevordering in de zorg kunnen deelnemen.

In de BRAVO  Plus besteden we aandacht aan de BRAVO leefstijlbasics, 

groepscoaching, de Gecombineerde Leefstijl Interventie (achtergrondinformatie/update), activerende werkvormen en sport met o.a. corestabilitytraining, kracht en conditietraining, in samenwerking met gekwalificeerde personal trainers/fysiotherapeuten. 

De BRAVO Plus opleiding duurt 3 maanden en wordt afgesloten met een theorie-examen.

Het BRAVO Plus certificaat geeft cliënten van onze coaches recht op collectiviteitskorting voor de basisverzekering of de aanvullende verzekering, bij 10  zorgverzekeraars. 

Welke rol speelt identiteit bij jullie opleidingen en studiedagen?

March 19, 2019

Gezond & Weldoen verzorgt opleidingen en studiedagen vanuit een bijbels holistische visie. Dat klinkt misschien 'vaag' maar dat is het niet. Integendeel: een gezonde leefstijl en leefstijlbegeleiding gaat niet alleen over bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.  Iedereen weet dat er ook een interactie is tussen body & mind, tussen lichaam en geest. We zeggen niet voor niets: een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Het docententeam van Gezond & Weldoen werkt met betrekking tot deze interactie vanuit een christelijke identiteit. Onze liefde voor God, voor de medemens en voor Zijn schepping vormen onze drive om te doen wat we doen. Goed zorgen voor jezelf, omzien naar de ander (wel-doen) en rekening houden met de schepping (de natuur) is in onze beleving met elkaar verweven. Je vindt dit terug in onze missie & visie.

 

De basisopleiding Leefstijlcoaching is bedoeld voor een specifiek christelijke doelgroep.

Voor wie erin geïnteresseerd is, bieden we ook specifiek bijbels gefundeerde studiedagen aan zoals: 

- Bijbel, voeding & gezond leven

- De Hemelse Voedselbank

- Yoga ja, yoga nee?! 

- Vasten  

- Complementaire zorg in het licht van de Bijbel (m.i.v. 2020).

 

Daarnaast delen we onze kennis en expertise met professionals met minimaal 1 jaar praktijkervaring. De tools die we hebben ontwikkeld zijn breed inzetbaar en gezondheidsprofessionals boeken er in de praktijk goede resultaten mee.

De BRAVO Plus bijvoorbeeld is voor een brede(re) doelgroep geschikt (zie referenties).

De studiedag Ontdek de drijfveren van je cliënten is weer geschikt voor een brede(re) doelgroep. Ook de 2-daagse training Leefstijlplan natuurlijk in balans is voor een brede(re) doelgroep geschikt, namelijk gezondheidsprofessionals met minimaal 1 jaar praktijkervaring.  Leefstijlplan natuurlijk in balans houdt rekening  met culturele verschillen en kan ook ook prima worden ingezet bij de coaching op gezondere voeding voor allochtonen.

 

De reacties op ons onderwijs op maat zijn positief!

Zie referenties

Verzorgen jullie ook incompany opleidingen en workshops op locatie?

March 20, 2019

Ja. We verzorgen ook incompany trainingen voor specifieke doelgroepen binnen bedrijven,  organisaties en middelbare scholen. Hiervoor worden op maat gemaakte lesprogramma's aangeboden. Referenties op aanvraag beschikbaar.

Zie publicatie in MBO krant februari 2019 over ons lesmateriaal voor het nieuwe keuzevak Coaching bij voeding en beweging in de wellness voor ROC's.

March 19, 2019

De coaches van Gezond & Weldoen werken volgens officieel erkende richtlijnen van de Gezondheidsraad (met betrekking tot voeding) en het Kenniscentrum Sport (met betrekking tot sport en beweging). Deze richtlijnen zijn terug te vinden in de leefstijlinterventie Leefstijlplan natuurlijk in balans™ van Gezond & Weldoen. 

Inhoudelijke informatie over het leefstijlplan voor cliënten vindt u hier: www.leefstijlplannatuurlijkinbalans.nl

Informatie voor professionals vindt u hier: 

2-daagse training leefstijlplan natuurlijk in balans

Algemene voorwaarden en kosten van basisopleiding Leefstijlcoach Gezond & Weldoen

 

Algemene voorwaarden en kosten vervolgopleiding BRAVO Plus ™

 

1 / 1

Please reload

bottom of page