google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM Startdata Leefstijlcoach BRAVO Plus voor professionals in 2019

Startdata BRAVO Plus™ voor leefstijlprofessionals 2020

December 16, 2019

 

© Foto Gezond & Weldoen gezondheidscoaches met een missie 

 

EDE - Wil je meer succes als gezondheidscoach? Ook in 2020 verzorgt opleidingsinstituut Gezond & Weldoen een korte, krachtige bijscholing over de gecombineerde leefstijlaanpak met BRAVO.  

 

De BRAVO Plus™ opleiding van Gezond & Weldoen is bedoeld voor gezondheidsprofessionals, die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BGN en/of gezondheidscoaches een Hbo-diploma, met minimaal 1 jaar werkervaring. De nadruk ligt op praktijkgerichte leefstijl coaching en efficiënte tools die je daarvoor kunt inzetten. 

 

BRAVO Plus™ bestaat uit 5 lesdagen op locatie en thuisstudie met behulp van een professionele online leeromgeving. Het opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen. Cursisten die daarvoor slagen kunnen cliënten collectiviteitskorting geven op de maandpremie van de zorgverzekering. Dit geldt voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Zie: unieke korting op zorgpremie via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.

 

Centraal in de opleiding staat de gecombineerde leefstijlaanpak op basis van BRAVO, gekoppeld aan persoonlijk voeding- en beweegadvies volgens de normen van de Gezondheidsraad en Kenniscentrum Sport. Daarmee is deze unieke opleiding de perfecte voorbereiding op een maarjarige Hbo opleiding Leefstijcoaching voor jouw professionele carriere . Je kunt er in de praktijk echter al direct mee aan de slag om praktijkervaring op te doen, om je doelgroep en dus je ook je omzet te vergroten. 

 

Meerwaarde

Wat is de meerwaarde van deze opleiding voor professionals?

Na de BRAVO Plus™ opleiding:

-  ben je door CRKBO geregistreerde vakdocenten opgeleid in de gecombineerde aanpak met op basis van de BRAVO leefstijlbasics

 - kun je als leefstijlcoach/begeleider praktijkgericht werken volgens de erkende richtlijnen van het Voedingscentrum, de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport 

- kunnen jouw cliënten collectiviteitskorting krijgen op de maandpremie van de zorgverzekering bij een aantal zorgverzekeraars. Dit voordeel geldt zowel voor de basis als de aanvullende verzekering. Hiermee geven we samen een belangrijk signaal af: gezonder leven wordt beloond met minder betalen.

 

De 'Plus' staat voor de verdieping met betrekking tot groepscoaching en het leren werken met didactische werkvormen voor personen en groepen. 

 

BRAVO Plus™  van Gezond & Weldoen is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (15 studiepunten).

 

 

Wat leer je?

In de BRAVO Plus™ opleiding besteden aandacht aan individuele coaching op basis van BRAVO (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning), verschillende coaching technieken voor de verschillende fasen in het veranderingsproces, groep coaching, actuele informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) op Hbo niveau. Ook is er aandacht voor praktijkgerichte verdieping van kennis over sport en bewegen, zoals corestability, kracht en conditietraining. Onder leiding van ervaren sportdeskundigen en/of fysiotherapeuten krijg je ook praktijktraining voor dit deel alsmede veilige (!) en effectieve oefeningen die je met je cliënten kunt doen.

 

Wat coaching betreft komt onder meer aan de orde:

  • BRAVO smart (Kaizen)

  • Prochaska

  • ASE (introductie)

  • Motiverende gespreksvoering

Je ontvangt van ons praktijkgerichte coachingstools zoals:

  • BRAVO logboek

  • Walking scales

  • G-schema

  • Kernkwadranten

  • Werkvormen voor groepen

 

Studiebelasting

Studiebelasting: 30 uur contactonderwijs, 5 x 6 uur, plus daarnaast 80 uur zelfstudie, totaal 110 uur.

 

Kosten:

Het tarief voor 2020 bedraagt: 1.350,- euro ex btw; excl. examenkosten 45,- 

Accreditatie BGN: 15 studiepunten.

 

TIP: bijdrage UWV of subsidie provincie mogelijk

Ontvang je een uitkering van UWV? Overleg met je behandelaar of je in aanmerking komt voor vergoeding van de opleidingskosten.  Gezond & Weldoen is door het UWV erkend als opleidingsbedrijf.

Startende ondernemers in de provincies Gelderland en Overijssel kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor subsidie via de Starversneller. 

 

 

 

STARTDATA BRAVO PLUS 2020 

 

 

 

HERFST 2020

 

Start maandag 7 september. 

Daarna maandagen 28 september; 5 oktober, 26  oktober, 9 november en 30 november 2020.

Examen (let op): zaterdag 12 december

Locatie: Sport & Health Centra TESQUA Ede 

Tijden: van 10 tot  tot 16.30 uur; inloop vanaf 9.45 uur; melden bij receptie.

Accreditatie BGN: 15 studiepunten.

 

 

WINTER 2020

 

Start zaterdag 7 november.

Daarna zaterdagen 14 november, 21 november, 12 december en 19 december 2020.

Examen: zaterdag 16 januari 2021.

Locatie: Sport & Health Centra TESQUA Ede 

Tijden: van 10 tot  tot 16.30 uur; inloop vanaf 9.45 uur; melden bij receptie.

Accreditatie BGN: 15 studiepunten.

 

 

 

MEER WETEN?

Meer weten

Mail naar: info@gezondenweldoen.nl,  t.a.v. Rosaline Ratering McDonald.

Laat ons weten wat jou motiveert om als BRAVO leefstijlcoach te willen werken.

Vermeld a.u.b. je contactgegevens en  een telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent, dan nemen we contact met je op.


 

 

 

Please reload

Eerder gepubliceerd:

Please reload

Archive

Please reload

Gezond & Weldoen 

steunt o.a.:

Logo stichting gratis gezond 2018.png

Volg ons:

Contact:

opleidingen@gezondenweldoen.nl

Tel. (31) (6) 48 43 97 61

 

Opleidingen in:

 

Doorn en Ede

 

©2019  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.       PRIVACY  VERKLARING >>>