google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM NIEUW in ons aanbod: praktijktraining Leefstijlplan natuurlijk in bala

NIEUW in ons aanbod: praktijktraining Leefstijlplan natuurlijk in balans™ exclusief voor ervaren gezondheidscoaches

June 28, 2019

 

Doe meer voor uw leefstijlcliënten in minder tijd. Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen presenteert m.i.v. september 2019 een unieke training voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals die op zoek zijn naar een praktijkgerichte BRAVO leefstijlinterventie met op maat gemaakte voorbeeldmenu's voor cliënten.  Gezond & Weldoen heeft hiervoor een uniek programma ontwikkeld: Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB).

 

Het programma is geaccrediteerd door de beroepsvereniging BGN met 2.5 studiepunten en daarmee bij uitstek geschikt voor gediplomeerde gewichtsconsulenten en andere voedingsdeskundigen die werken conform de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

 

Na deze training kunt u als professional op het gebied van gezondheidsbevordering méér voor uw cliënten doen in  minder tijd. Leefstijlplan natuurlijk in balans™ ontzorgt de leefstijlcoach/gezondheidsprofessional. Het programma houdt  qua voeding ook rekening met culturele verschillen (zoals geen varkensvlees eten). Na de training kunt u beslissen of u als professional gebruik wilt maken van de mogelijkheid om met een licentie te werken met gebiedsbescherming. U krijgt dan o.a. een vermelding van uw eigen praktijk op de landelijke consumentenwebsite van Leefstijlplan natuurlijk in balans

 

Gecombineerde aanpak

Voor een gezonde leefstijl, zijn náást persoonlijk op maat gemaakte voedingsadviezen óók persoonlijke beweging- en ontspanningsdoelen nodig. Het gaat immers om een gecombineerde een totaalaanpak. De BRAVO basics voor een gezonde leefstijl zijn daarom in het programma verwerkt.Van de cursisten wordt verwacht dat zij bekend zijn met de gecombineerde of integrale aanpak.

 

Alleen voor professionele coaches

De training is dan ook alleen bedoeld voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals zoals fysiotherapeuten, leefstijlcoaches,  BRAVO Plus coaches, diëtisten en gediplomeerde voedingsdeskundigen, met minimaal 1 jaar praktijkervaring. Zij kunnen Leefstijlplan natuurlijk in balans™ als praktijkgerichte tool inzetten bij de  stapsgewijze begeleiding van cliënten naar een blijvend gezondere leefstijl. 

 

Erkende richtlijnen

Leefstijlplan natuurlijk in balans™  gaat uit van erkende richtlijnen van het Kenniscentrum Sport en de Gezondheidsraad en voorziet onder meer in unieke, op maat gemaakte dagmenu's volgens de Richtlijnen Goede Voeding.  Cliënten kunnen in overleg met hun coach kiezen uit verschillende soorten Gewoon Hollands,  PUUR, glutenvrij, koolhydraatbeperkt, lactosevrij, biologisch/suikerarm of vegetarisch. 

De voorbeeldmenu's worden in exact berekende, juiste hoeveelheden micro- en macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) voor de cliënt per dag (!) op maat aangeboden, binnen de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondsheidsraad.

De menu's van Leefstijlplan natuurlijk in balans worden voor de cliënten van de aangesloten coaches door diëtisten en voedingsdeskundigen samengesteld. Voor cliënten met voedingsgerelateerde medische indicaties werkt Leefstijlplan natuurlijk in balans™ samen met Hbo opgeleide diëtisten.

 

Gezond gewicht

De samenstelling van de menu's van Leefstijlplan natuurlijk in balans™ is gericht op het bereiken van een gezond gewicht en een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor onder andere de vetverbranding op een natuurlijke en effectieve manier op gang kan komen.

 

'Ontzorgen'

"Met deze dienstverlening ontzorgen we de gezondheidsprofessional, zodat hij of zij kan focussen op eigen kernkwaliteiten zoals leefstijlcoaching, personal training of fysiotherapie," aldus  Marianne Hak van het secretariaat van Leefstijlplan natuurlijk in balans. "De menu's zijn zo puur mogelijk, met geen of zo weinig mogelijk pakjes en zakjes. De menu's zijn niet alleen gericht op de Hollandse keuken. Ook allochtonen of andere mensen die geen varkensvlees willen eten, kunnen er gebruik van maken. Nogmaals, alle varianten zijn  afgestemd op de erkende richtlijnen van de Gezondheidsraad en op persoonlijke uitgangspunten voor de cliënt."

 

Vijf jaar ervaring

"Leefstijlplan natuurlijk in balans™ geeft leefstijlcoaches en andere gezondheidsprofessionals praktijkgerichte tools om cliënten te leren spelenderwijs gezondere keuzes te maken,"  zegt Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen. en grondlegster van het leefstijlprogramma. "De afgelopen jaren heeft een aantal leefstijlcoaches van ons opleidingsinstituut succesvol met het programma gewerkt. We hebben er nu vijf jaar ervaring mee. Circa 450 cliënten zijn op basis van het leefstijlplan begeleidt en er aantoonbaar baat bij gehad.  Een groot deel van de cliënten heeft,  zonder dieetproducten, een gezond gewicht bereikt zowel qua BMI als actuele vetvrije massa. De cliënten zijn meer gaan bewegen, hebben geleerd hoe zij zich beter kunnen ontspannen, drinken in het algemeen minder alcohol dan voorheen en een deel is gestopt met roken en men kan  dit vasthouden. Het gaat uiteindelijk om blijvende gedragsverandering, niet om het aanleren van trucjes om af te vallen."

 

Kosten opleiding & licentie

De kosten voor deelname aan de training bedragen 395 euro ex btw per cursist. Gediplomeerde Gezond & Weldoen basiscoaches en BRAVO Plus coaches betalen 295 euro ex btw per cursist voor de training.

 

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij het landelijk netwerk van Leefstijlplan natuurlijk in balans voor meer exposure. Daaraan zijn licentiekosten verbonden. Die bedragen per kalenderjaar bedragen  99,- euro ex btw.

De licentie geeft recht op:

- vermelding op de consumenten website www.leefstijlplannatuurlijkinbalans.nl  met een doorlink naar uw eigen bedrijf/praktijk

- gebruik pr-materiaal zoals logo, persberichten en webcontent.

- gezamenlijke pr via o.a. social media

- gebiedsbescherming 

- en backup / support via ons secretariaat.

 

Meer weten?

Kijk op Leefstijlplan natuurlijk in balans of mail naar: info@gezondenweldoen.nl

 

 

DATA 2019 
De training wordt in in het najaar van 2019 in Doorn aangeboden op maandagmiddag 16 en maandagmiddag 23 september bij congrescentrum Het Brandpunt in Doorn, twee  lesdagen van 13 tot 16.30 uur. Totaal: 9 lesuren + 6 uur thuisstudie (15 uur  totaal).

 

DATA 2020

In 2020 vinden de trainingen plaats op maandagmiddagen op 2 maart en 16 maart bij  Sport & Healthcentre TESQUA Horsterweg 3 in Ede, twee  lesdagen van 13 tot 16.30 uur. Totaal: 9 lesuren + 6 uur thuisstudie (15 uur totaal).

Tevens op maandagmiddagen 14 en 21 september bij congrescentrum Het Brandpunt in Doorn, twee  lesdagen van 13 tot 16.30 uur. Totaal: 9 lesuren + 6 uur thuisstudie (15 uur totaal).

 

 

 

AANMELDEN

Meld je a.u.b. tijdig aan via info@gezondenweldoen.nl, uiterlijk 1 week voor aanvang.

Stuur je CV mee of vemeld je telefoonnummer zodat we contact met je kunnen opnemen voor een adviesgesprek. Mail naar: info@gezondenweldoen.nl

 

 

 

 

 

Please reload

Eerder gepubliceerd:

Please reload

Archive

Please reload

Wij steunen o.a.:

Logo stichting gratis gezond 2018.png

Volg ons:

Contact:

opleidingen@gezondenweldoen.nl

Tel. (31) (6) 48 43 97 61

 

Locaties:

Doorn en Ede

 

©2019  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.       PRIVACY  VERKLARING >>>