google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

 

"Ruim de helft en mogelijk meer van alle ziekten en kwalen heeft direct of indirect te maken met de gevolgen een van ongezonde leefstijl. Met kennisoverdracht en professionele leefstijlcoaching op basis van een gecombineerde aanpak op basis van BRAVO is veel winst te behalen.  

Voor het aanleren van een gezondere leefstijl is het goed  om cliënten te koppelen aan een multidisciplinair opgeleide leefstijlcoach die verstand  heeft van zowel gezonde voeding, als van beweging, ontspanning en coaching en die, waar nodig, via korte lijnen kan samenwerken met deskundigen voor extra medische zorg.

Daarom werken wij graag samen met de coaches van Gezond & Weldoen. Door samen te werken en het belang van cliënten en patiënten centraal te stellen, maken we het verschil."

 

Dokter Alexander Korbee,

arts MedicaPlus, Alblasserdam.

Missie en visie

INTRODUCTIE

Gezond & Weldoen is in 2013 opgericht en gespecialiseerd in bijbels gefundeerde opleidingen, nascholingen  en publicaties over gezond leven en leefstijlbegeleiding.

Onze missie is een bijdrage leveren aan een gezondere en meer rechtvaardige samenleving door middel van onderwijs over leefstijl en leefstijlpreventie. Voorkomen is immers  beter dan genezen!

We verzorgen onderwijs voor verschillende doelgroepen, vanuit een bijbelse invalshoek.

We hebben een basisopleiding voor aspirant leefstijlcoaches, een post Hbo opleiding voor artsen en therapeuten en een online e-learning (Vitaal met de Bijbel) voor iedereen die meer wil weten over gezondheid voor ziel, geest en lichaam.

In alle trainingen staat de gecombineerde aanpak op BRAVO centraal, met een bijbel geïnspireerde verdieping.

Er zijn twee routes voor twee doelgroepen:

het project Vitaal leven met de Bijbel, in samenwerking met Family7, is vrijwilligerswerk voor de kerken. Gezond & Weldoen stelt een supportpakket ter beschikking voor cursusleiders en organisatoren.

Voor professionals is de bible proof bijscholing IMPACT leefstijltrainers in samenwerking met de NRTO erkende onderwijsorganisatie Impact training & advies. Deze training is voor leefstijlprofessionals (BGN en BLCN),  praktijkondersteuners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, docenten, gewichtsconsulenten, diëtisten, personal coaches en gemotiveerde ervaringsdeskundigen, die werken vanuit een persoonlijke relatie met God leven en die Zijn woord - de Bijbel - hoogachten.

Zo maken we  samen in Christus een gezond verschil met eeuwigheidswaarde.

DOCENTEN 

Onze docenten zijn CRKBO-gekwalificeerde vakmensen

met jarenlange ervaring op het gebied van onderwijs en leefstijlcoaching.

BIJBELS HOLISTISCH

Onze docenten kijken holistisch, dat wil zeggen: gericht op de mens als totaal, met  interactie tussen  lichaam, ziel en geest. ´Een gezonde geest in een gezond lichaam´.

Gezond & Weldoen werkt hierbij vanuit een christelijke levensovertuiging. Dat vertaalt zich onder meer in bewuste keuzes op het gebied van voeding en ontspanning. Ide voedingsadviezen, die passen binnen de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad, vermijden we bijvoorbeeld varkensvlees. Niet omdat het vanuit levensbeschouwelijk oogpunt 'verboden' zou zijn, maar omdat andere keuzes ons persoonlijk en maatschappelijk welzijn ten goede komen.

Als het gaat om ontspanning of mentaal welzijn, doen we niets met yoga, reiki of hypnose e.d., maar bieden we bijbels gefundeerde complementaire lesstof aan.

GOEDE DOELEN

Coaches van Gezond & Weldoen hebben gevolgd, zetten zich samen met het kernteam in voor goede doelen,waaronder de Stichting Gratis Gezond  en IJM  (International Justice Mission). Vitaal leven met de Bijbel  betekent niet alleen maar met jezelf bezig zijn, maar ook omzien naar de medemens in nood en met respect omgaan met Gods prachtige schepping.

 

 

 

 

bottom of page