google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
 
Bridge Over River
Bridge Over River

press to zoom
View of Meditation Garden
View of Meditation Garden

press to zoom
Sat on the Rocks
Sat on the Rocks

gezond en weldoen leefstijlcoaches met een missie

press to zoom
Bridge Over River
Bridge Over River

press to zoom
1/5

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

 

"Ruim de helft en mogelijk meer van alle ziekten en kwalen heeft direct of indirect te maken met de gevolgen een van ongezonde leefstijl. Met kennisoverdracht en professionele leefstijlcoaching op basis van een gecombineerde aanpak op basis van BRAVO is veel winst te behalen.  

Voor het aanleren van een gezondere leefstijl is het goed  om cliënten te koppelen aan een multidisciplinair opgeleide leefstijlcoach die verstand  heeft van zowel gezonde voeding, als van beweging, ontspanning en coaching en die, waar nodig, via korte lijnen kan samenwerken met deskundigen voor extra medische zorg.

Daarom werken wij graag samen met de coaches van Gezond & Weldoen. Door samen te werken en het belang van cliënten en patiënten centraal te stellen, maken we het verschil."

 

Dokter Alexander Korbee, arts MedicaPlus, Alblasserdam.

Missie en visie

INTRODUCTIE

Gezond & Weldoen is in 2013 opgericht en gespecialiseerd in opleidingen en nascholing met betrekking tot gezond leven en leefstijlbegeleiding.

Onze missie is een bijdrage leveren aan een gezondere en meer rechtvaardige samenleving door middel van onderwijs over leefstijl en leefstijlpreventie. Voorkomen is beter dan genezen!

We hebben een basisopleiding voor beginners en een vervolgopleiding voor professionals. In beide opleidingen staat de gecombineerde aanpak met BRAVO centraal. 

Ook  verzorgen we incompany trainingen, voor onder meer  het middelbaar beroepsonderwijs (zie: MBO krant


ERKENDE OPLEIDER

De opleidingen en studiedagen zijn geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.
Gezond & Weldoen is bij UWV geregistreerd als erkende opleider.
\

DOCENTEN 

Onze docenten zijn CRKBO-gekwalificeerde vakmensen

met jarenlange ervaring op het gebied van onderwijs en leefstijlcoaching. 

 

BRAVO

We gaan uit van de gecombineerde leefstijlaanpak op basis van BRAVO. BRAVO staat voor de gezonde leefstijl-basics bewegen,  roken en alcohol, voeding en ontspanning. Daarnaast is er aandacht voor de mens als totaal (lichaam, ziel, geest).

De gecombineerde aanpak van  Gezond & Weldoen is bewezen succesvol en universeel toepasbaar. De begeleiding is gericht op blijvende gedragsverandering. Cliënten leren  hoe ze stap voor stap verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leven en hoe zij binnen de mogelijkheden die zij hebben, gezondere keuzes kunnen maken.Vage en minder vage gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen. Verzuim vermindert. 

Cliënten worden (weer) werkfit. Cliënten komen op natuurlijke wijze meer in balans.

DOELGROEPEN

We zijn er voor voor verschillende specifieke doel- en beroepsgroepen, zoals praktijkondersteuners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, docenten, gewichtsconsulenten, diëtisten, leefstijlcoaches, personal coaches en gemotiveerde ervaringsdeskundigen.

De 1-jarige basisopleiding van Gezond & Weldoen is bedoeld voor zorgverleners die vanuit een specifiek christelijke identiteit willen werken. Hetzelfde geldt voor studiedagen zoals Complementaire geneeswijzen in het licht van de Bijbel en De Hemelse Voedselbank.

BIJBELS HOLISTISCH

Onze docenten kijken holistisch, dat wil zeggen: gericht op de mens als totaal, met  interactie tussen  lichaam, ziel en geest. ´Een gezonde geest in een gezond lichaam´.

Gezond & Weldoen werkt hierbij vanuit een christelijke levensovertuiging. Dat vertaalt zich onder meer in bewuste keuzes op het gebied van voeding en ontspanning. Ide voedingsadviezen, die passen binnen de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad, vermijden we bijvoorbeeld varkensvlees. Niet omdat het vanuit levensbeschouwelijk oogpunt 'verboden' zou zijn, maar omdat andere keuzes ons persoonlijk en maatschappelijk welzijn ten goede komen.

Als het gaat om ontspanning of mentaal welzijn, doen we niets met yoga, reiki of hypnose e.d., maar bieden we bijbels gefundeerde lesstof aan.

GOEDE DOELEN

Coaches die de 1-jarige basisopleiding van Gezond & Weldoen hebben gevolgd, zetten zich samen met het kernteam in voor goede doelen, waaronder de Stichting Gratis Gezond  en

IJM  (International Justice Mission). Een groot deel van ons  eigen welzijn als individu en als samenleving in totaal, ligt in het omzien naar armen en verdrukten.

STEUN ZORGVERZEKERAARS

Zorgverzekeraars steunen onze BRAVO-aanpak. Zij geven via de coaches van Gezond & Weldoen collectiviteitskorting op de maandpremie voor de zorgverzekering (basis en aanvullend) 

 en vergoeden gewichtsbeheersing en leefstijlbegeleiding via de aanvullende verzekering in samenwerking via onze BGN-geregistreerde coaches.