google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM Gezond & Weldoen Leefstijlcoach: dé opleiding voor coaching op gedragsverandering en leefstijlbegeleiding vanuit Bijbelse principes

Gezond & Weldoen Leefstijlcoach: dé opleiding voor coaching op gedragsverandering en leefstijlbegeleiding vanuit Bijbelse principes

August 26, 2019

 

Eens per jaar verzorgt het docententeam van Gezond & Weldoen een unieke basisopleiding leefstijlcoaching voor een specifieke doelgroep: gemotiveerde mannen en vrouwen met een passie voor God, een passie voor mensen en een passie voor gezonde leefstijl. En met het verlangen om in de eigen invloedssfeer anderen daarmee van dienst te zijn, vanuit een professioneel onderbouwd en Bijbels geïnspireerd programma.

 

Omdat coaching een vak is - en leefstijlbegeleiding in het bijzonder -  is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt en weet welke coachtools je in welke fasen van gedragsverandering kunt inzetten. Deze specifieke vaardigheid leer je in de basisopleiding leefstijlcoaching van Gezond & Weldoen. Je maakt kennis met algemene coachvaardigheden en de bijbelse verdieping. De basisopleiding is inclusief unieke modules Bijbel & Voeding en een kennismaking met Leefstijlplan natuurlijk in balans (*). Met dit leefstijlplan heb je een uniek programma in handen om in de praktijk doelgericht en succesvol cliënten te kunnen begeleiden (zie ook verderop).

 

De groep van dit jaar doet binnenkort examen en we zijn  inmiddels begonnen met de werving van nieuwe cursisten. Ben jij er ook bij in 2020?  Er is per groep plaats voor maximaal 12 personen per groep. Als je interesse hebt, meld je dan tijdig aan als kandidaat.  Er volgt eerst een kennismakingsgesprek. De voorselectie heeft te maken met onze missie en visie. Als we met betrekking daartoe op één lijn zitten, kun je deelnemen aan de basisopleiding. 

 

Voor wie?

Voor onze basisopleiding leefstijlcoaching zijn we op zoek naar christencoaches en pastoraal werkers, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers,  fitnessdeskundigen, onderwijsdeskundigen, voedingsdeskundigen (BGN-geregistreerd), fysiotherapeuten en diëtisten en personen die daarvoor in opleiding zijn.

 

Wat kun je ermee?

Wat je met de opleiding in de praktijk kunt, lees je hier: wat kan ik met de opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach in de praktijk.

Samen maken we, vanuit onze liefde voor God en onze medemensen, een fundamenteel verschil voor een gezondere samenleving. Tijdens de opleiding leer je hoe je cliënten in hun kracht kunt zetten voor een blijvend gezonde leefstijl voor lichaam en geest. Je leert vanuit Bijbelse principes de basisbeginselen van leefstijlcoaching en wordt in verband daarmee zelf ook een tijd lang begeleid.


Twee groepen

Het is de bedoeling dat er  in 2020 twéé groepen voor de basisopleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach van start gaan: één op dinsdagavond bij congrescentrum Het Brandpunt in Doorn en één op zaterdag bij Sport- & Healthcentre TESQUA in Ede. Als startdata staan gepland: dinsdagavond 28 januari 2020 en zaterdag 1 februari 2020.

 

Cursusdata 2020

De data en tijden voor de dinsdagavonden in Doorn in 2020 zijn, van 19 tot 22 uur op:

di. 28 jan.; 11 febr.; 25 febr.; 10 maart; 24 maart; 7 april; 21 april; 12 mei , 26 mei, 9 juni en examen op 23 juni 2020.

De cursusdata op zaterdagen  in Ede in 2020 zijn, van 10 tot 16.30 uur op: 

1 februari; 29 februari; 28 maart; 25 april en 23 mei. Examen op 20 juni 2020 (van 10.30 tot 13.30 uur).

 

De basisopleiding is inclusief:

 a) kennismaking theorie en praktijk coaching in het algemeen en leefstijlcoaching in het bijzonder

b) basiskennis van de BRAVO leefstijlbasics (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning) uitgaande van erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Bewegen

c) unieke module Bijbel & Voeding

d) kennismaking Leefstijlplan natuurlijk in balans (*)

e) persoonlijk leefstijltraject 

f) praktijkbegeleiding proefcliënten.

 

 

Gezond & Weldoen: méér dan een opleider.

 

Je krijgt les van deskundige docenten met jarenlange ervaring met leefstijlcoaching in de praktijk. De eerste helft  van de opleiding bestaat uit theorie en kennisoverdracht, aan de hand van een stappenplan.  Als je slaagt voor het theorie-examen kun je aan de slag met de praktijk. Daarbij wordt je persoonlijk, eveneens stap voor stap, begeleid. Als je na de opleiding van leefstijlcoach aan de slag gaat, blijven we je begeleiden en ondersteunen. 

 

Gezond & Weldoen is méér dan een leefstijlopleider. Wij zijn er ook voor je na de opleiding en bieden andere unieke punten van meerwaarde in jouw voordeel. Lees hier over de 7 highlights van Gezond & Weldoen. Onze steun aan goede doelen is in de basis van leefstijlcoaching verwerkt omdat dit in lijn is met Gods plan  voor Zijn schepping. Samen maken kunnen we een wezenlijk verschil maken, een verschil met eeuwigheidswaarde.


 

(*) Over Leefstijlplan Natuurlijk In Balans (LNIB)

Na de basisopleiding kun je ervoor kiezen om te werken met onze leefstijlinterventie Leefstijlplan natuurlijk in balans, een professioneel, in de praktijk beproefd en succesvol programma.

Het programma biedt o.a. persoonlijk op maat gemaakte voorbeeldmenu's voor je cliënten. Het maken van een persoonlijke voedingsanalyse en het geven van voedingsadviezen die overeenkomen met de erkende richtlijnen van de Gezondheidsraad is een vak waarvoor je gestudeerd moet hebben en kost per cliënt veel tijd. Het voordeel van het Leefstijlplan natuurlijk in balans is dat jij geen onnodige tijd kwijt bent aan ingewikkelde voedingsberekeningen en dat jij je kunt focussen op coaching op gedragsverandering. Onze voedingsdeskundigen en diëtisten staan je met raad en daad terzijde met betrekking tot gezonde, op maat gemaakte voorbeeldmenu's voor je cliënten.

Binnen de wetenschappelijk onderbouwde, officieel erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad hebben we gezocht naar de Bijbelse overeenstemming. Vanuit die overlapping verstrekken onze coaches voedingsadviezen geven. De Bijbelse richtlijnen ten aanzien van voeding, beweging, alcohol en ontspanning geven een unieke verdieping die het welzijn van cliënten merkbaar ten goede komt. Huisartsen en verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals reageren er positief op. Omdat Leefstijlplan natuurlijk in balans is in lijn is met de richtlijnen van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Bewegen, kun je als leefstijlcoach van Gezond & Weldoen  harmonie  samenwerken met artsen en andere gediplomeerde gezondheidsprofessionals.

 

Korting op zorgpremie

Na een opleiding bij Gezond & Weldoen kun je jouw cliënten collectiviteitskorting aanbieden op de maandelijkse nota van hun zorgverzekering. Voor deze unieke regeling werken wij samen met een aantal grote zorgverzekeraars die onze missie ten aanzien van preventie ondersteunen. Gezond & Weldoen is het enige opleidingsinstituut voor leefstijlcoaching in Nederland die deze regeling aanbiedt.

Voor meer informatie zie: korting op de zorgpremie via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.

 

Relevante vooropleiding/niveau

Het niveau van de basisopleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach is Mbo4.

Als je een medische achtergrond hebt, gewichtsconsulent, diëtist of fitnesscoach bent zal de opleiding goed aansluiten bij wat je (deels) al geleerd hebt.

Heb je reeds ervaring met leefstijlbegeleiding, dan kun je de basisopleiding overslaan en aanhaken bij de vervolgopleiding (BRAVO Plus™). Deze opleiding, die 3 maanden duurt, is neutraal van aard en wordt de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland  geaccrediteerd met 15 studiepunten.

 

Kosten & duur opleiding

De kosten van de basisopleiding bedragen 1.295- euro (let op: ex btw)

Dat is inclusief lesmateriaal, toegang digitale leeromgeving en eigen leefstijltraject met begeleiding van 3 maanden, excl. examenkosten 45,-. De studiebelasting voor de basistraining bedraagt ca. 5 tot 10 uur per week.​

 

Meer weten?

Neem contact op of bezoek één van onze info-avonden.

Kijk hier naar de data: Agenda.

Meer weten? Mail naar: info@gezondenweldoen.nl  t.a.v. Rosaline McDonald-Ratering.

Vermeld a.u.b. je CV en je motivatie.Wij vinden  je motivatie, je inzet en vooral liefde voor de medemens belangrijker dan vakdiploma's

Please reload

Eerder gepubliceerd:

Please reload

Archive

Please reload

Wij steunen o.a.:

Logo stichting gratis gezond 2018.png

Volg ons:

Contact:

opleidingen@gezondenweldoen.nl

Tel. (31) (6) 48 43 97 61

 

Locaties:

Doorn en Ede

 

©2019  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.       PRIVACY  VERKLARING >>>