google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 22 april 2020 Ede over fysische vasculaire therapie met interes


EDE – Bij Sport & Health Centre TESQUA in Ede is op woensdagavond 22 april 2020 en informatiebijeenkomst over fysische vasculaire therapie en het belang daarvoor voor een gezonder leven en sneller herstel bij aandoeningen.

Gastsprekers zijn ex-voetbalprof Rob McDonald, zijn vrouw Rosaline Ratering McDonald van Gezond & Weldoen en ir. Arianne Korbee van Medica Plus uit Alblasserdam.

Rob McDonald speelde in zijn toptijd als voetballer voor PSV, FC Groningen, Newcastle United en Besiktas. Als coach werkte hij onder meer voor vbv De Graafschap, Ajax Cape Town, Cambuur, VVOG en DOVO.

“Fysische vasculaire therapie is bij uitstek een therapie die herstel bevordert en prestaties kan verbeteren.” aldus Rob McDonald. Hij en zijn echtgenote Rosaline, die leefstijlcoach is, zijn fervente voorstanders van fysische vasculaire therapie en willen dat het in Nederland méér bekendheid krijgt. "Fysische vasculaire therapie zou niet alleen voor sporters en ex-topsporters beschikbaar moeten zijn. Ook en vooral oudere mensen kunnen er zéér veel baat bij hebben."

Artrose

Rob McDonald: “Voetbal was en is mijn passie, maar jarenlang presteren op topsportniveau vergt nogal wat van een mensenlichaam. Veel ex-topsporters hebben net als ik te kampen met onder andere artrose. Vaak zit het in de rug, schouders of knieën. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat deze therapie slijtageklachten vermindert, de kwaliteit van de slaap verbetert en voor nieuwe energie zorgt.”

Meer zuurstof naar de cellen

Rosaline: “De therapie is op 100% natuurlijke basis. Het werkt op basis van specifiek aangestuurde elektromagnetische impulsen en brengt tot 29% meer zuurstof naar de cellen. Ook verbetert de afvoer van afvalstoffen. Daardoor wordt onder meer de hersteltijd na blessures aanzienlijk verkort."

Rosaline Ratering McDonald is oprichtster van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor gezondheidscoaches en leefstijlcoach (www.gezondenweldoen.nl). In Ede en in Doorn verzorgen zij en haar team bijscholingen en opleidingen voor over gezond leven en leefstijlcoaching.

Medisch gecertificeerd

Fysische vasculaire therapie is medisch gecertificeerd. De therapie is met name Duitsland en Oostenrijk bekend, binnen zowel de complementaire als reguliere zorg . Rosaline: "In ons land is de therapie helaas nog niet echt bekend. Daar moet verandering in komen. Ons land vergrijst en vooral oudere mensen kunnen er zéér veel baat bij hebben. Onze missie is dat fysiotherapeuten en gezondheidscoaches het concept gaan omarmen, zodat meer mensen er uiteindelijk mee geholpen kunnen worden."

Kleinste haarvaten

Ir. Arianne Korbee van Medica Plus vertelt over haar ervaringen van de toepassing van de therapie in de dokterspraktijk. "Het draait om de verbetering van de doorbloeding van de allerkleinste bloedvaten, de haarvaten in het menselijk lichaam. Die allerkleinste haarvaten zijn met het blote oog niet waarneembaar, maar verantwoordelijk voor 74% van de doorbloeding. Als daar iets stagneert kun je je voorstellen dat de grotere bloedvaten op den duur ook een probleem krijgen. Met een gezonde leefstijl en fysische vasculaire therapie ter ondersteuning activeer je de microcirculatie. De werking van de therapie is wetenschappelijk aangetoond. Als de microcirculatie verstoord raakt, bijvoorbeeld bij astronauten door afstand tot de aarde, of door ziekte, een ongezonde leefstijl of ouderdom, heeft dit een ongunstig effect op de voorziening van de lichaamscellen van zuurstof en voedingsstoffen. Bovendien stagneert dan ook de afvoer van afvalstoffen. Het gevolg is prestatieverlies en minder herstel. Na jaren kunnen dan ongemerkt allerlei ontregelende ziekten en kwalen ontstaan. De fysische vasculaire therapie verbetert de vasomotie, dat is de pompbeweging van de haarvaten, en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam."

Aanmelden

De informatiebijeenkomst op woensdag 22 april bij TESQUA in Ede is vrij toegankelijk, maar vooraf reserveren is noodzakelijk. Na afloop is er gelegenheid om in te schrijven voor een testperiode voor thuisgebruik van het systeem, onder persoonlijk toezicht van een gecertificeerde therapeut.

Om aan te melden: mail naar info@gezondenweldoen.nl of gebruik het antwoordformulier via onze website.

Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur); einde 21.30 uur.

Publicatie in pers:

Voor meer informatie over Rob & Rosaline McDonald en waarom zij deze therapie van harte omarmen, lees dit artikel:

bottom of page