google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

De 7 highlights die Gezond & Weldoen als leefstijlopleider bijzonder maken


Foto: Docententeam Gezond & Weldoen (2018)

DOORN - Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen onderscheidt zich van andere aanbieders op basis van de missie en specifieke vakkennis en ervaring met betrekking tot leefstijl en leefstijlbegeleiding. Gezond & Weldoen is het opleidingsinstituut voor gezondheidscoaches met een missie. Hier zijn onze 7 unieke highlights.

1. Wij zijn gespecialiseerd in opleidingen voor leefstijlbegeleiding voor verschillende doelgroepen op verschillende niveau's.

2.We onderscheiden ons van andere opleiders op basis van onze missie & visie.

3. We voorzien de cursisten van onze basisopleiding van unieke, in de praktijk bewezen effectieve tools, om cliënten succesvol te kunnen begeleiden naar een blijvend gezondere leefstijl.

Eén van de tools is de BRAVO-leefstijlinterventie LNIB, met onder meer op maat gemaakt dagmenu's, binnen de wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen van de Gezondheidsraad.

Voor sport en beweging hanteren we eveneens wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen (Kenniscentrum Sport) en leer je over het belang van corestability, dagelijkse beweging, conditie- en krachttraining.

4. Na de basisopleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach BRAVO zorgen we voor back-up en pr-ondersteuning. Als leefstijlcoach wil je immers je kostbare werkuren zoveel mogelijk besteden aan het begeleiden van cliënten en zo min mogelijk aan randzaken.

5. Je krijgt les in kleine groepen van 7 tot maximaal 10 personen.

We staan je terzijde met persoonlijk loopbaan advies.

Wat je met onze opleidingen in de praktijk kunt, lees je bij Veelgestelde vragen.

6. Na de opleiding kun je een deel van je cliënten van dienst zijn met collectiviteitskorting op de maandpremie van hun zorgverzekeraar. Gezond & Weldoen heeft hiervoor unieke afspraken gemaakt met een aantal (grote) zorgverzekeraars. De collectiviteitskorting wordt via onze coaches verstrekt en geldt voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Voor mee informatie zie: collectiviteitskorting via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.

7. We verzorgen op aanvraag specifieke incompagny trainingen voor homogene doelgroepen vanaf 7 personen. Onze team ontwikkelt hiervoor op offertebasis lesmateriaal op maat.

Zo is bijvoorbeeld recent door ons team de docentenopleiding voor het keuzevak 'Coaching bij Voeding & Beweging in de Wellness' (code K0612) ontwikkeld voor ROC's.

Incompagny trainingen dragen indirect bij aan de missie: een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving met preventie als uitgangspunt. Samen sterk.

Ervaren vakdocenten

Je krijgt bij Gezond & Weldoen les van hbo-geschoolde, CRKBO-geregistreerde vakdocenten met jarenlange praktijkervaring als leefstijlcoach.

Op de foto v.l.n.r . (boven) drs. Anniek Sturm (www.voedzaamadvies.nl), Rosaline McDonald-Ratering (grondlegster/oprichtster Gezond & Weldoen; Leefstijlplan natuurlijk in balans, Vaat & Leefstijl Therapie Nederland), Marianne Hak (ervaringsdeskundige, praktijk Ik wil in balans komen). Onder: Sylvester Rozema (voorzitter Stichting gratis gezond) en Corrine Snijders-Caspers (Snijders Consultancy en praktijk Appeltje Eitje)

Praktijkgericht werken aan succes

Onze opleidingen zijn praktijkgericht, niveau mbo4. Als je een medische achtergrond hebt, of gediplomeerd gewichtsconsulent bent, of diëtist of fitnesscoach, zal onze basisopleiding prima aansluiten bij wat je deels al geleerd hebt en de nodige verdieping geven op de onderwerpen waarin je nog niet zo goed thuis bent. De vervolgopleiding is bedoeld voor meer ervaren gezondheidscoaches (BGN geregistreerd), die hun professionele loopbaan een boost willen geven.

Meer weten?

of mail naar info@gezondenweldoen.nl

Bij de foto:

Ons docententeam bij opleidingslocatie Het Brandpunt in Doorn (2018)

bottom of page