google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

10 tips uit ‘Vitaal leven met de Bijbel’ voor een gezonde leefstijl in 2023In het kader van het nieuwe jaar en alle goede voornemens die daarbij horen, tipt Elizabeth Magazine je graag voor het nieuwe boek Vitaal leven met de Bijbel’. Dit leefstijldagboek helpt je om in 24 weken stapje voor stapje op weg naar een gezonde leefstijl voor lichaam en geest te gaan. De nadruk ligt op de Bijbel en voeding. Maar ook vind je hierin ontspanningsoefeningen en handvatten voor het omgaan met stress en controle over je gedachten.


Een eerder interview met de schrijfster van het boek, vind je hier: Rosaline McDonald over Vitaal leven met de Bijbel. "Ik hoop dat mensen hierin iets kunnen proeven van de goedheid van God."


Lees hier 10 do’s en don’ts uit het boek. Met dank aan Danielle Feddes van Elisabeth Magazine voor de mooie compilatie.

1) Wil je afvallen? Houd je ver van ‘crashdiëten’ met weinig calorieën en onvoldoende voedzame voeding. (pag. 116).


2 )Heb je last van stress? Een betere mentale weerbaarheid tegen stress begint met het veranderen van je gedachten. Stem je gedachten af op Gods gedachten. Laat je vullen door Zijn Geest en zijn vrede, die alle verstand te boven gaat. (pag. 72).


3) Het is nooit te laat om met een gezonde leefstijl te beginnen. Vandaag is de dag! (pag. 115).


4) De belangrijkste gewoonte voor een christen is de dagelijkse omgang met God de Vader. Dat kan door Bijbellezen en bidden. Je kunt onmogelijk groeien als christen als je deze gewoonte niet hebt. (pag. 36).


5) Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed. Aan te veel welvaart kleven verleidelijke gevaren. Onrechtmatig toegevoegde overvloed keert zich tegen de mens in de vorm van welvaartsziekten. (pag. 134).


6) Gulzigheid geldt als een van de zeven hoofdzonden. De manier om de grip van gulzigheid op je leven te doorbreken is om te vasten. (pag. 47).

7) Noten zitten boordevol onverzadigde vetzuren, eiwitten en vitamines. Voor vegetariërs zijn noten heel geschikt als vleesvervanger. (pag. 93).


8) Eet vanaf nu meer groente. Hoe meer groenten, hoe beter! (pag. 48).


9) Beweeg! Geen enkele aspect van je leven heeft een grotere invloed op de gezondheid van je botten dan beweging. (pag. 184).


10) Lach! Lachen is goed voor je gezondheid. God zelf is de bron van diepe vreugde, en vertrouwen in en verbondenheid met Hem bewerkt diepe vrede en blijdschap in ons hart. (pag. 213).


E-learningcursus

In het voorjaar van 2023 komt er in samenwerking met Dagelijkse Broodkruimels een e-learningcursus bij voor kerken en groepen, inclusief een docentenhandleiding voor cursusleiders. De cursus maakt het mogelijk andere geïnteresseerden – ook niet-gelovigen – uit te nodigen, zodat ook zij kennis kunnen maken met gezonde principes vanuit de Bijbel.

Rosaline McDonald ,,Ik hoop met de cursus te bereiken dat mensen leren goed voor zichzelf te zorgen en gezonde keuzes maken en dat ze door de boodschap van gezond leven kennis kunnen maken met de goedheid van God. Hij heeft het beste van zijn Schepping – voeding die léven in zich heeft – bedoeld voor óns, de mens. Mijn wens is dat we samen een gezond sneeuwbaleffect veroorzaken in de samenleving met leefstijlprincipes voor geest, ziel en lichaam vanuit de Bijbel in plaats vanuit andere bronnen.’’


Tekst: Daniëlle Feddes

Beeld: Gezond & Weldoen


Wil je ook graag het geloofsopbouwende magazine Elisabeth ontvangen? Je hebt al een abonnement op Elisabeth voor nog geen 33 euro per jaar! Word lid en ontvang voortaan 23x per jaar het christelijk magazine Elisabeth bij jou thuis. Of neem eerst een proefabonnement.
Comentários


bottom of page