google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Time to let go... De 'O' van ontspanning.Vakantie. Eindelijk..! ‘Time to let go.....’ zeggen ze in Engeland. Vakantie is bedoeld als ontspanning en ontspanning is d 'O' binnen de BRAVO leefstijlbasics. Misschien wel de belangrijkste van allemaal!


Als je naar het buitenland gaat, download dan hier de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat je goed voorbereid op weg kunt en onderweg niet voor onaangename (corona gerelateerde) verrassingen komt te staan. Daarmee voorkom je stress en stress is wel het laatste waar je behoefte aan hebt als je op vakantie bent. Op vakantie wil je juist géén stress en wil je onbezorgd de accu weer kunnen opladen voor straks, als je weer aan het werk gaat. Je wilt maar één ding: rust.


Ook als je thuis in Nederland blijft, kun je ontspannen en de accu opladen. Dat kan zelfs elk moment van de dag, bijvoorbeeld, met behulp van eenvoudige ademhalingsoefeningen, die voorkomen dat je steeds maar ‘aan’ staat. Of door een verkwikkende powernap. Ook door te wandelen of te sporten als je dat leuk vindt, bewijs je zowel je lichaam als je geest een grote gezondheidsdienst.


Ook als je thuis in Nederland blijft, kun je ontspannen en de accu opladen. Dat kan zelfs elk moment van de dag.

Wat de denken van ‘het buitenland in huis halen’ door heerlijke gerechten op tafel te zetten, bij voorkeur met zelfgemaakte specerijen? Proef Spanje, proef Griekenland, proef Frankrijk of proef van nog verder weg, bijvoorbeeld Mexico - met de kruiden van dat land. Zelfgemaakte kruidenmixen zijn niet alleen het lekkerst, maar ook nog eens goedkoper én gezonder omdat er niet teveel zout in zit en geen foute (rode) e-nummers.


Proef Spanje, proef Griekenland, proef Frankrijk of proef van nog verder weg, bijvoorbeeld Mexico - met de kruiden van dat land.

Op de website van het Voedingscentrum vind je inspiratie en recepten om zelf aan de slag te kunnen:


Kortom: geniet éxtra van de vakantie met extra lekker en gezond eten!
GRATIS E-BOOK DOWNLOAD
Voldoende ontspanning is één van de 12 basics voor een gezonder leven. Ontdek ze allemaal en download mijn gratis e-book De 12 basics voor een gezonder leven op www.gezondeleefstijlcoach.nl© Rosaline Ratering McDonald


De schrijfster van dit artikel Rosaline Ratering McDonald (Arnhem, 1962) is onder meer gediplomeerd voedingsdeskundige, voormalig sportdocente, docent leefstijl coaching, KABIZ geregistreerd Stoppen Met Roken Coach en grondlegster van Leefstijlplan natuurlijk in balans (www.leefstijlplannatuurlijkinbalans.nl). Ze is voorzitter van Stichting Gratis Gezond (www.stichtinggratisgezond.nl). Samen met andere leefstijlprofessionals zet zij zich in voor een gezondere en meer rechtvaardige samenleving


Comments


bottom of page