google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
 

Studiedag Bijbel, voeding & gezondheid op dinsdag 26 oktober 2021 in HoofddorpHOOFDDORP - Wat leert de Bijbel over voeding en gezondheid? Voor het vijfde achtereenvolgende jaar verzorgt Gezond & Weldoen ook in 2021 weer de studiedag Bijbel, voeding & gezond leven. Er is een nieuwe studiedag gepland op dinsdag 26 oktober in Hoofddorp. Je kunt je er nu al voor opgeven. Tijdig aanmelden is een aanrader om verzekerd te zijn van een plekje!


De studiedag is primair bedoeld voor leefstijlcoaches, voedingsdeskundigen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en onderwijzers. Maar je bent ook van harte welkom als je vanuit persoonlijke interesse meer wilt weten over deze onderwerpen. Je kunt er thuis of in de kerk direct mee aan de slag.

Kennismaking

In de ochtend is er een eerste kennismaking met de leefregels in het Oude en Nieuwe Testament ten aanzien van voeding en het waarom achter de leefregels.

In de middag is er aandacht voor aanvullende Bijbelse uitgangspunten voor een gezonde(re) levensstijl, zoals het eten van rein en onrein vlees, omgaan met stress en vasten. We staan stil bij de richtlijnen voor gezonde voeding van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Beweging en hoe je daarmee zelf aan de slag kunt.

Het is een unieke studiedag die je als basis voor een Bijbels verantwoorde gezonde(re) levensstijl niet mag missen, een kennismaking die smaakt naar méér. Je kunt na deze studiedag een verdieping volgen (zoals de studiedag over De Hemelse Voedselbank met gastdocente Esther Noordermeer) of overwegen om de basisopleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach te volgen als je anderen wilt gaan begeleiden.

Aan de orde komen tijdens de studiedag:

- voeding en zorg voor de schepping, zorg voor jezelf, zorg voor de ander

- het scheppingsmenu

- voeding na de zondeval

- met o.a. het belang van vitamine B12

- de 7 universele kenmerken van 'het beste dieet'

- wel of geen varkensvlees?

- wel of geen alcohol?

- vasten: de geestelijke en fysieke dimensies

- voeding als onderdeel van de zogenaamde BRAVO totaalaanpak voor een gezondere leefstijl

- inspirerende tips en lekkere recepten voor thuis.

Inclusief gezonde lunch en deelname certificaat

Tussen de middag volgt er een heerlijke, gezonde lunch met ingrediënten die we ook in de Bijbel tegenkomen. Na afloop krijg je een deelnamecertificaat van Gezond & Weldoen.

Docenten

Docenten zijn drs. Anniek Sturm, gewichtsconsulent bij Voedzaam Advies (www.voedzaam.nl) en docent Bijbel & Voeding bij Gezond & Weldoen en Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen en docent Leefstijlcoaching.

Tijden, locatie, kosten

Datum: dinsdag 26 oktober 2021

Tijd: van 10 tot 16.30 uur

Locatie: Hoofddorp.

De kosten zijn 85,- euro incl. btw, gezonde lunch, koffie/thee en deelnamecertificaat.


Algemene voorwaarden

Zie algemene voorwaarden


Aanmelden

Om te reserveren mail z.s.m. naar info@gezondenweldoen.nl

Bevestiging en factuur volgen daarna. Definitieve reserveringen worden op volgorde van aanmelding en betaling in behandeling genomen. Heb je interesse? Reageer dan in ieder geval zo snel mogelijk.


Voorwaarden

We houden preventief rekening met corona en volgen de regels van de overheid.


Meer lezen?

In EO Visie heeft eerder een mooi artikel gestaan over deze studiedag.

Lees hier: De Bijbel en voeding: waarom het belangrijk is om gezond te eten.