google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Startdata BRAVO Plus™ voor leefstijlprofessionals 2021EDE - Wil je meer succes als gezondheidscoach? Ook in 2021 verzorgt opleidingsinstituut Gezond & Weldoen een korte, krachtige bijscholing over de gecombineerde leefstijlaanpak met BRAVO.


De BRAVO Plus™ opleiding van Gezond & Weldoen is bedoeld voor leefstijlcoaches die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BLCN (hbo) of BGN (mbo en hbo) en voor andere gezondheidsprofessionals met een hbo-diploma met minimaal 1 jaar werkervaring. De nadruk ligt op praktijkgerichte leefstijl coaching en tools voor de praktijk. Zie referenties.


BRAVO Plus™ opleiding bestaat uit 5 lesdagen op locatie en thuisstudie (5 à 10 uur per week). Cursisten krijgen toegang tot een professionele digitale leeromgeving met unieke werkdocumenten, sjablonen van coachtools, instructiefilmpjes, werkbladen, illustraties en voorbeeldverslagen. De opleiding wordt afgesloten met een examen van 3 uur. Cursisten die daarvoor slagen kunnen cliënten collectiviteitskorting geven op de maandpremie van de zorgverzekering. Dit voordeel geldt voor zowel de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering. Zie: unieke korting op zorgpremie via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.


Centraal in de opleiding staat de gecombineerde leefstijlaanpak op basis van BRAVO, gekoppeld aan persoonlijk voeding- en beweegadvies volgens de normen van de Gezondheidsraad en Kenniscentrum Sport. Je kunt er in de praktijk direct mee aan de slag om je doelgroep te verbreden en je omzet te vergroten. De 'Plus' duidt op de verdieping met betrekking tot groepscoaching en het toepassen van didactische werkvormen voor personen en groepen.


Meerwaarde

Wat is de meerwaarde van deze opleiding voor gezondheidsprofessionals? Na de BRAVO Plus™ opleiding: - ben je door CRKBO geregistreerde vakdocenten opgeleid in de gecombineerde aanpak op basis van de BRAVO leefstijlbasics

- kun je als leefstijlcoach/begeleider praktijkgericht werken volgens de erkende richtlijnen van het Voedingscentrum, de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport

- kunnen jouw cliënten collectiviteitskorting krijgen op de maandpremie van de zorgverzekering bij een aantal zorgverzekeraars. Hiermee geven we gezamenlijk een belangrijk signaal af: gezonder leven wordt beloond met minder premie betalen.!


De BRAVO Plus™ van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen is een mooie opstap naar een meerjarige hbo opleiding Leefstijlcoaching, om te onderzoeken of het vak van Leefstijlcoach een vak is dat je fulltime zou willen uitoefenen. De BRAVO Plus™ is ook een goede voorbereiding op de 2-daagse training voor gediplomeerde leefstijlcoaches die met Leefstijlplan natuurlijk in balans™ willen werken.


BGN geaccrediteerd

BRAVO Plus™ van Gezond & Weldoen is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (15 studiepunten).


Wat leer je?

In de BRAVO Plus™ opleiding besteden we aandacht aan individuele coaching op basis van BRAVO (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning), verschillende coaching technieken voor de verschillende fasen in het veranderingsproces, groep coaching en actuele informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventie's (GLI's) voor hbo-leefstijlcoaches. Ook is er aandacht voor praktijkgerichte verdieping van kennis over sport en bewegen, zoals corestability, kracht en conditietraining. Onder leiding van ervaren sportdeskundigen krijg je praktijktraining voor dit deel alsmede veilige en effectieve oefenvormen die je met je cliënten kunt doen.


Wat coaching betreft komt onder meer aan de orde:

  • BRAVO smart (Kaizen)

  • Prochaska

  • ASE (introductie)

  • Motiverende gespreksvoering

Je ontvangt van ons praktijkgerichte coachingstools zoals:

  • BRAVO logboek

  • Walking scales

  • G-schema

  • Kernkwadranten

  • Werkvormen voor groepen


Studiebelasting

Studiebelasting: 30 uur contactonderwijs, 5 x 6 uur, plus daarnaast 80 uur zelfstudie, totaal 110 uur. Kosten: Het tarief voor 2021 bedraagt: 1.395,- euro excl. btw; excl. examenkosten 45,- euro.


Accreditatie:

BGN 15 punten


TIP: bijdrage UWV of subsidie provincie mogelijk.

Ontvang je een uitkering van UWV? Overleg met je behandelaar of je in aanmerking komt voor vergoeding van de opleidingskosten. Gezond & Weldoen is door het UWV erkend als opleidingsbedrijf. Startende ondernemers in de provincies Gelderland en Overijssel kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor subsidie via de Starversneller.


DATA BRAVO PLUS 2021

Start maandag 15 februari 2021 Daarna maandagen 22 februari, 1 maart, 8 maart en 15 maart. Examen: 19 april 2021. Locatie: Sport & Health Centra TESQUA Ede Tijden: van 10 tot 16.30 uur; inloop vanaf 9.45 uur; melden bij receptie. .


MEER WETEN? Mail naar: info@gezondenweldoen.nl, t.a.v. Rosaline Ratering McDonald. Laat ons weten wat jou motiveert om als BRAVO leefstijlcoach te willen werken. Vermeld a.u.b. je contactgegevens en een telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent, dan nemen we contact met je op.댓글


bottom of page