google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Schrijfster/leefstijlcoach Cindy Klaver van Gezond & Weldoen schittert door en voor Jezus

Cindy Klaver uit Amsterdam is docent communicatie, psychologe, onderwijsbegeleider en leefstijlcoach. Een bezige bij! Ze is getrouwd, moeder van drie kinderen, actief in de kerk en zet zich in voor (ex-)prostituees die een nieuw leven willen beginnen. In 2023 heeft Cindy een prachtig boek geschreven, "365 x Quality Time met God", dat je hier kunt bestellen. Ze maakt sinds kort deel uit van het team van Gezond & Weldoen. Hieronder lees je waarom en wat haar drijft. De liefde van en voor Jezus laat haar stralen!©  Foto: Cindy Klaver met haar boek 365 x Quality time met God ( www.cindycommuniceert.nl)


  1. Cindy, stel jezelf eens voor aan de Gezond & Weldoen achterban.

"Mijn naam is Cindy Klaver, geboren en getogen in Amsterdam, nadat mijn ouders in de jaren 70 vanuit Suriname emigreerden naar Nederland. Ik ben getrouwd met Sander, en samen hebben wij drie kinderen: een volwassen dochter en twee jongere zonen van 14 en 11 jaar oud.

Mijn opleidingspad begon met Hbo Communicatie. Ik haalde mijn bachelordiploma, waarna ik mijn horizon verbreedde met een master in de Communicatie- en Informatiewetenschap aan de Vrije Universiteit. Daarna behaalde ik de master Toegepaste Psychologie (specialisatie psychologie en gezondheid). Momenteel sta ik op het punt mijn opleiding tot Leefstijlcoach af te ronden, waarmee ik mijn kennis op het gebied van gezondheid en welzijn heb verdiept.

Als communicatiedocent aan een Hbo-instelling, waar ik lesgeef binnen de ICT-opleiding, geef ik soft skills-vakken als Presenteren, Argumenteren en Debatteren, en Schrijfvaardigheid. Daarnaast ben ik Studiecoach+ en bied ik begeleiding aan studenten met een functiebeperking, waaronder autisme, faalangst, depressie, motivatieproblemen en AD(H)D.

Naast mijn baan als docent run ik mijn eigen bedrijf. Wekelijks werk ik momenteel voor een christelijke organisatie die (ex-)prostituees ondersteunt en helpt om uit de prostitutie te komen. Met trainingen en coaching draag ik bij aan het bieden van een helpende hand aan mensen die een nieuwe start willen maken in het leven.”

"Mijn missie is om mensen te begeleiden op hun reis van punt A naar punt B. Het geeft me diepe voldoening om anderen verder te helpen, en mijn liefde voor mensen motiveert me om klaar te staan voor hen wanneer ze dat nodig hebben."

2. Op jouw website www.cindycommuniceert.nl zien we wat je allemaal te bieden hebt. Veel! Wat is jouw ‘centrale’ missie, de rode draad, wat beweegt je?

“Als communicatiedeskundige ben ik een generalist, dat betekent dat ik breed ben opgeleid. Ik verzorg communicatietrainingen, zowel op het gebied van schrijf- als spreekvaardigheden. Als coach ben ik eveneens bedreven in persoonlijke begeleiding, variërend van jobcoaching tot het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling. Mijn achtergrond als toegepast psycholoog komt hierbij goed van pas. Mijn missie is om mensen te begeleiden op hun reis van punt A naar punt B. Het geeft me diepe voldoening om anderen verder te helpen, en mijn liefde voor mensen motiveert me om klaar te staan voor hen wanneer ze dat nodig hebben. Mijn geloof in Jezus vormt mijn drijfveer om dienstbaar te zijn aan anderen, en daarom ben ik toegewijd om mensen te ondersteunen op diverse gebieden van hun leven."3. Je bent een bezige bij! Hoe combineer je het gezins- en familieleven met je eigen bedrijf? Hoe kom je zelf tot rust?

“Mijn man en ik werken inderdaad hard, en aangezien we nog jonge kinderen thuis hebben wonen, staat ons leven voornamelijk in het teken van onze kinderen. Het is voor ons van het grootste belang dat zij de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo zijn we bijvoorbeeld altijd aanwezig bij hun sportactiviteiten en proberen we in onze vrije tijd zoveel mogelijk activiteiten met hen te ondernemen. We organiseren met regelmaat familieavonden.

Naast mijn werk en de zorg voor onze kinderen vind ik het essentieel om voldoende vrije tijd voor mezelf te creëren. Hoewel dat een uitdaging is in het drukke leven, is het een absolute noodzaak. Ik geniet ervan om tussendoor voldoende te bewegen, buiten te wandelen en tijd door te brengen met mijn vriendinnen. Ik zorg ervoor dat ik dingen doe die ik leuk vind en die me ontspannen.


Een van mijn passies is zingen; ik ben actief in het worshipteam van onze kerk. Daarnaast coördineer ik daar het kinderwerk. Het vraagt wat van me, maar het geeft me juist ook heel veel energie. Mijn grootste rustpunt is God. Bij Hem vind ik de meeste energie, en Hij geeft mij kracht om de dingen te doen.


4. Je bent sinds kort betrokken bij Gezond & Weldoen. Wat trekt je aan in onze organisatie?

“Ik ben enorm enthousiast over Gezond & Weldoen, een organisatie die mensen bewust maakt van wat gezond leven inhoudt en vooral hoe je dat kunt realiseren. Ze brengen deze waardevolle informatie op een toegankelijke en uitnodigende manier over naar een breed publiek. Wat ik extra waardeer is dat ze verschillende aspecten van gezondheid behandelen, waaronder voeding, beweging, en ontspanning.

Wat Gezond & Weldoen echt uniek maakt, is dat ze deze benadering van gezondheid vanuit een christelijke zienswijze belichten. Het integreren van Bijbelse principes maakt de aanpak bijzonder en waardevol. Bovendien biedt deze organisatie een platform voor verschillende christencoaches, waardoor een diversiteit aan inzichten en expertise vanuit christelijk perspectief beschikbaar is. Dat is fantastisch en heel prettig voor mensen die daar specifiek naar op zoek zijn.

Het feit dat we samen geloven in Jezus Christus maakt dat we als collectief een verschil kunnen maken in deze wereld. Gezond & Weldoen draagt niet alleen bij aan fysieke gezondheid, maar ook aan het welzijn van mensen op een verantwoord spiritueel niveau vanuit God, Jezus en de Heilige Geest. Dat maakt hun missie des te groter en maakt ze onderscheidend ten opzichte van andere organisaties.

"Ik ben enorm enthousiast over Gezond & Weldoen."

5. Welke rol speelt de Bijbel en het christelijk geloof in jouw eigen leven? En meer specifiek: wie is Jezus voor jou?

“Vanaf dat ik klein ben, speelt de Bijbel en het christelijke geloof een uiterst belangrijke rol in mijn leven. Ik kom uit een christelijk nest. Mijn bekering op 25-jarige leeftijd heeft mijn leven radicaal veranderd. Mijn kijk op God en het leven is na mijn bekering volledig getransformeerd, en ik kan met zekerheid zeggen dat mijn leven er sindsdien 100 procent op vooruit is gegaan.

De Bijbel fungeert als de leidraad in mijn leven. Het is voor mij belangrijk om Gods woord niet alleen te kennen, maar ook in de praktijk te brengen. Het geeft me de richting die ik moet volgen in mijn leven. Jezus is mijn persoonlijke held, en ik ben dankbaar voor de intieme relatie die ik met Hem heb. Het is moeilijk voor te stellen hoe mijn leven eruit zou zien zonder Jezus.

Onder Zijn leiding ervaar ik het leven ten volle, en van Hem ontvang ik veel blijdschap. Mijn relatie met Jezus leef ik uit en dat hoop ik uit te stralen naar de mensen om mij heen. Ik ben dankbaar voor de zegeningen en leiding die ik van Hem ontvang.”


6. Is er een speciale ervaring met Hem die je met ons zou willen delen, een persoonlijk getuigenis?

“Ik realiseer me steeds meer welk verschil je als christen kunt maken in het leven van de mensen om je heen. Gods goedheid zegent jou, en dat straal je uit. Je bent echt het licht in de duisternis. Als christen fungeer je als een inspiratiebron, simpelweg omdat je wandelt in Zijn licht.

In mijn dagelijkse bezigheden en de gesprekken die ik voer met mensen, probeer ik bewust Jezus uit te dragen en Zijn liefde te laten stralen. En dat heeft effect. Ik merk dat mijn geloof een positieve invloed heeft op de mensen. Het is zo bijzonder om te zien hoe Gods goedheid door ons heen werkt en anderen beïnvloedt. Als christen ben ik dankbaar dat ik een instrument mag zijn in Zijn handen om Zijn liefde en goedheid en genade te verspreiden."

"Ik realiseer me steeds meer welk verschil je als christen kunt maken in het leven van de mensen om je heen. Gods goedheid zegent jou, en dat straal je uit."


7. Je hebt onlangs een boek geschreven: "365 x Quality Time met God". Vertel, voor wie is dit boek en wat is het doel ervan?

"Deze journal, '365 x Quality Time met God', is een waardevol boek dat je helpt om even afstand te nemen van het hectische leven. Door tijd vrij te maken voor ontspanning op 365 verschillende manieren, kun je je richten op positieve ervaringen en momenten. Na deze belevenissen schrijf je hierover aan God, waarbij je reflecteert op belangrijke onderwerpen als geloof, gezondheid, identiteit en relaties.

Tijdens het schrijven aan God ontdek je als lezer dat Hij je rustpunt is en dat Hij fungeert als een trouwe wegwijzer in het leven. Daarnaast krijg je inzicht in wat je leuk en relevant vindt, en neem je mee wat voor jou belangrijk is. De journal moedigt aan om alles met God te bespreken, of het nu grote of kleine zorgen zijn; bij Hem kun je altijd terecht. Hij leidt je in alles wat je doet en verlangt ernaar om de lezer een gebalanceerd leven te schenken, gevuld met genietmomenten."


8. Een boek uitgeven is een hele klus. Hoe heb jij het aangepakt?

“Ik heb mijn boek oorspronkelijk in eigen beheer uitgegeven, maar kan met trots zeggen dat het binnenkort ook wordt uitgegeven door Schoten Uitgeverij. Het boek heb ik in eerste instantie vooral via social media bekendheid gegeven. Het was een dure investering om zelf uit te geven, want het is een prachtig vormgegeven fullcolor boek geworden met meer dan 365 pagina’s. Ik wist dat dit boek er moest komen. Waarom? Omdat God mij geïnspireerd heeft om deze journal te schrijven en omdat ik tijdens het schrijven Zijn leiding al die tijd heb mogen ervaren. De 500 exemplaren die ik liet drukken, waren binnen vier maanden bijna allemaal uitverkocht. De reacties van lezers zijn uitermate positief, en daar ben ik enorm dankbaar voor. Het is vrij uniek dat een boek eerst in eigen beheer wordt uitgegeven en vervolgens wordt uitgegeven door een uitgever. Het doel daarvan is dat mijn boek een nog groter bereik krijgt. Ik ben God erg dankbaar voor deze samenwerking.

Vanaf maart 2024 zal het boek ook verkrijgbaar zijn in zowel christelijke als niet-christelijke boekhandels. Je kunt mijn boek al online reserveren bij verschillende boekhandels. Ik hoop dat het velen zal inspireren.9. Via Gezond & Weldoen ben je op het spoor gekomen van de ‘bible proof’ IMPACT leefstijltrainingen. De inhoud ervan is tot stand gekomen in samenwerking met Gezond & Weldoen. Je gaat zelf ook IMPACT leefstijltrainer worden. Wat maakt dat je het belangrijk vindt dat trainingen die je geeft ‘bible proof’ zijn?

“Ik hecht veel waarde aan het geven van trainingen die 'bible proof' zijn. In de wereld is er veel wat op het eerste gezicht goed lijkt, maar niet van God afkomstig is. Een voorbeeld hiervan is de populaire aanprijzing van yoga, wat lijkt ontspannend te zijn, maar waarvan de bron niet God is, maar het hindoeïsme. Het is voor mij essentieel dat de trainingen die ik geef, zoals de bible proof leefstijltraining van IMPACT, verantwoord zijn en geen leerstellingen bevatten die niet van God komen. De training is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het team van Gezond & Weldoen. Op deze manier draag ik bij aan het maken van een groot verschil als het gaat om een gezond en gelukkig leven leiden en breng ik onderscheid in wat wordt aangeboden en kan ik dat met een gerust hart uitdragen.”

"Het is voor mij essentieel dat de trainingen die ik geef, zoals de bible proof leefstijltraining van IMPACT, verantwoord zijn en geen leerstellingen bevatten die niet van God komen."


10. Als IMPACT leefstijltrainer kun je bedrijven met een totaalpakket ontzorgen op het gebied van inzetbaarheid van medewerkers. Wat maakt dat je dat belangrijk vindt?

“Hier in het westen ervaren mensen vaak een hoge werkdruk en worden er veel eisen gesteld aan werkenden. Daarom is het van groot belang dat mensen geïnformeerd worden over wat een gezond leven inhoudt en hoe ze kunnen voorkomen dat ze veel stress ervaren, of erger nog, in een burn-out terechtkomen. Het programma van IMPACT biedt een allesomvattend pakket om de gezondheid van werknemers op peil te houden.

Op het gebied van beweging, roken, alcohol, voeding en ontspanning ontvangt de werknemer waardevolle informatie die direct in de praktijk toegepast kan worden. Het programma biedt degelijk onderwijs dat daadwerkelijk levensveranderend kan zijn. Gelukkig zie je steeds meer werkgevers ervan bewust zijn dat zorgen voor hun medewerkers ook betekent dat je zorg draagt voor hun welzijn. In dat opzicht biedt het IMPACT-programma mooie handvatten om hiermee direct aan de slag te gaan.”


\
Persoonlijk gesigneerd boek 365 dagen met God ontvangen? 

Vanaf maart 2024 is Cindy's boek 365 x QUALITY TIME MET GOD   verkrijgbaar bij de christelijke- en niet christelijke boekhandels. Maar het is natuurlijk veel leuker om een door haarzelf gesigneerd exemplaar te krijgen met een persoonlijke boodschap. Als je dat wilt. Ga dan naar haar website en bestel daar haar boek: bestel gesigneerd boek.

 

Het boek kost 24,95 (+ verzendkosten).
©  COPYRIGHT – Gezondenweldoen.nl 2024Comments


bottom of page