google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Samenvattend handboek levenswerk Gerard Feller over complementaire zorg en de Bijbel nu beschikbaar
OUDEWATER -In bescheiden kring, geheel passend bij zijn aard, heeft auteur Gerard Feller van Stichting Promise op zaterdag 17 juli jl. het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek Complementaire zorg in het licht van de Bijbel. Het fraai geïllustreerde boek telt 370 pagina’s en bevat een compilatie van een deel van zijn levenswerk.


Het gaat over gezondheid voor ziel, geest en lichaam en wat de Bijbel daarvan zegt.

Het boek is niet los te koop. Het hoort bij de gelijknamige opleiding (4 dagen verspreid over 3 maanden) die in het najaar wordt aangeboden.


Gerard Feller (70) treedt eind van dit jaar terug als directeur van Stichting Promise. Hij en zijn vrouw Coby Feller hebben zich ruim 40 jaar als pioniers ingezet voor onderwijs en trainingen op het gebied van gezondheid voor heel de mens, vanuit een bijbels holistisch mens- en wereldbeeld. Gerard Feller is belijdend christen, Bijbelkenner en psychosomatisch fysiotherapeut. Zijn opvolger bij Stichting Promise is ds. Roelof Ham, uit Delfzijl.


Het boek ‘Complementaire zorg in het licht van de Bijbel’ hoort bij de gelijknamige opleiding voor christelijke zorgprofessionals, pastoraal werkers en life-coaches.


Doelgroep

Het boek ‘Complementaire zorg in het licht van de Bijbel’ hoort bij de gelijknamige opleiding voor christelijke zorgprofessionals, pastoraal werkers en life-coaches. Zij kunnen de opleiding, die op Hbo niveau is, vanaf 2022 online volgen. De online opleiding wordt gefaciliteerd door opleidingsinstituut Gezond & Weldoen. Christen coaches, pastoraal werkers, studenten theologie en integraal werkende medici vormen de doelgroep.Rode en groene vlaggen


Aan de orde komen:

· de rode en groene vlaggen bij complementaire behandelwijzen

· bijbelse alternatieven

· niveaus bij diagnosestelling

· meditatie oefeningen

· ontspanningsoefeningen

· check relationele circuits in het brein

· kenmerken geestelijke volwassenheid

· richtlijnen voor gezond bijbels pastoraat

· het Immanuel gebed

· en nog veel meer."De meerwaarde van de 4-daagse opleiding bij het boek is dat men zich, stap voor stap in didactisch logische volgorde, de onderwerpen eigen maakt én terugkoppeling krijgt over het begrip van de materie. Kennis vergaren is één ding, maar inzicht krijgen en wijsheid met betrekking tot de toepassing, zijn ook nodig."


Meerwaarde

Rosaline McDonald van Gezond & Weldoen over de meerwaarde van de opleiding: “Complementaire zorg in het licht van de Bijbel is een uniek handboek. De meerwaarde van de opleiding is dat men zich , stap voor stap in didactisch logische volgorde, de onderwerpen eigen maakt én terugkoppeling krijgt over het begrip van de materie. Kennis vergaren is één ding, maar inzicht en wijsheid met betrekking tot de toepassing zijn ook nodig. Het boek van Gerard Feller is niet een lees- en leerboek, maar ook een handleiding om zich de materie eigen te maken en er in de praktijk van alledag mee aan de slag te kunnen. Voor een optimaal rendement zijn didactische stappen nodig, zowel voor theorie als praktijk.”


In 2022 komt de content van de opleiding online beschikbaar voor een grotere doelgroep, in combinatie met het boek en e-learning.


Komend najaar wordt de opleiding nog één maal op locatie gegeven door Gerard Feller zelf. De opleiding start op vrijdag 10 september. De lessen in het najaar worden op 4 lesdagen gegeven, in Oudewater. De studiebelasting bedraagt ca. 75 uur, gedurende 3 maanden. De cursusdata zijn op de vrijdagen: 10 september,1 en 22 oktober en 19 november.


Voor meer informatie zie: www.gezondenweldoen.nl/cursussen (met voorlichtingsfilm met Gerard Feller).
COLOFON

Auteur: Gerard Feller, stichting Promise (www.stichting-promise.nl)

Eindredactie: Rosaline Ratering McDonald, Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl)

Tekstcorrecties: Gerrie Hermsen

Beeld: stock

Lay-out en infographics: Natalia Agafonova (www.nata.talkingpaper.nl)

Druk: WedEdu (www.webedu.nl)

Uitgever 2021: www.gezondenweldoen.nl© COPYRIGHT – alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van de uitgeverij en de auteur worden gekopieerd en worden gebruikt. Overname van delen van de tekst voor commerciële doeleinden is geheel verboden. Bij overname van gedeelten van de tekst(en) voor andere doeleinden, dient een toelichting te worden gegeven en kan overleg plaats te vinden. Er is dan schriftelijk toestemming mogelijk. Mail naar: copyright@gezondenweldoen.nlComments


bottom of page