google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Presentatie Gezond leven in coronatijd bij De Betteld in Zelhem op 23 juli en 20 augustus 2020ZELHEM - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar verzorgt leefstijlcoach Rosaline Ratering McDonald van Weldoen bij recreatie- en congrescentrum De Betteld deze zomer een presentatie over gezond leven vanuit bijbelse basisprincipes. Op donderdagmiddag 23 juli en donderdagavond 20 augustus 2020 zijn belangstellenden welkom in de Ichtuszaal voor een vitaliserende ontmoeting.


Dit jaar zal er vooral aandacht zijn voor wat we zelf kunnen doen om een goede weerstand tegen ziekten op te bouwen. Rosaline bespreekt dit thema vanuit een bijbelse invalshoek en zal ook in gaan op wat de Bijbel leert over het voorkomen van pandemieën.


Rosaline Ratering McDonald is wekelijks te gast bij Groot Nieuws Radio met lekkere en gezonde lunchtips. Ze is docent leefstijlcoaching en oprichtster van Gezond & Weldoen, opleidingsinstituut voor christen leefstijlcoaches (www.gezondenweldoen.nl), gediplomeerd voedingsdeskundige, sportinstructeur en geaccrediteerd stoppen met roken coach. “Juist nu in de corona tijd is het belangrijk om te werken aan een goede gezondheid en het versterken van het immuunsysteem, zodat het virus en andere ziekten minder kans krijgen om toe te slaan. De overheid stelt in samenspraak met het RIVM maatregelen vast voor de samenleving als geheel om besmetting te voorkomen en het corona virus te bestrijden. Maar ook individueel kunnen we - zelf dus - veel doen om onze gezondheid te beschermen.

Nieuw: stoppen met roken

Onlangs werd bekend dat 80% van de corona patiënten op de IC’s zwaarlijvig is. Obesitas heeft vooral met leefstijl te maken. Ook rokers vormen een kwetsbare groep. Wetenschappelijke literatuur die op dit moment beschikbaar is, wijst erop dat de klachten van het coronavirus erger zijn bij rokers dan niet-rokers. Roken verhoogt de kans op ontstekingsreacties en vanwege beschadiging aan de longen zijn rokers waarschijnlijk vatbaarder voor complicaties.

Belangstellenden kunnen zich na afloop bij Rosaline opgeven voor een online leefstijl programma van 28 dagen ‘Gezond eten in corona tijd’ en/of zich opgeven voor een coachtraject van 3 maanden om te stoppen met roken vanaf september. Dat laatste is nieuw dit jaar, kan persoonlijk op locatie of telefonisch en wordt geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Stichting gratis gezond

Rosaline zal ook vertellen over het nieuwe initiatief van Stichting Gratis Gezond (www.stichtinggratisgezond.nl) die in het najaar een campagne start om mensen met zeer lage netto inkomens te ondersteunen met een gezondere leefstijl. Zorgverzekeraar PRO LIFE heeft de actie benoemd tot één van drie goede doelen in 2020 waarop gestemd kan worden.

Aanmelden

De toegang is op beide dagen gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij de receptie van De Betteld of door een mail te sturen naar: info@gezondenweldoen.nl met uw naam en de datum waarop u wenst deel te nemen. Alle deelnemers ontvangen na afloop via mail de geactualiseerde uitgave van Rosaline’s e-book De12 basics voor een gezonder leven.

Tijden: donderdagmiddag 23 juli van 13.30 tot 15.30 uur en donderdagavond 20 augustus 2020 van 19.30 tot 21.30 uur (inclusief pauze).

Locatie: Vakantie- en congrescentrum De Betteld, Aaltenseweg 11, Zelhem.

Foto:

Rosaline Ratering McDonald van Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl)


Comments


bottom of page