google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Nieuw in Nederland: Tikva, bewegen, bezinnen en ontspannen tot Gods eerNiet alle christenen zijn fan van yoga, zelfs niet met een 'Jezus-smaakje'. Een nieuwe vorm van bewegen, bezinnen en ontspannen is Tikva, een ontspanningsmethode die gericht is op balans en vertrouwen op God, ter ere van God de Almachtige, de schepper van hemel en aarde.


Tikva is het Hebreeuwse woord voor hoop, verwachting en geloof. De Tikva manier is geïnspireerd op psalm 23: de Heer is mijn herder, mij ontbreekt niets. Het unieke zijn bewegingen in combinatie met instrumentale aanbiddingsmuziek en het uitspreken en overdenken van bijbelteksten. Door de bewegingen ontspan je en kom je tot rust, de woorden uit de Bijbel geven je hoop en bemoediging.Ziel, geest en lichaam zijn erbij betrokken

Een aantal bewegingen zijn passend bij Bijbelteksten, zoals het in aanbidding opheffen van de handen of in ontzag diep buigen voor de Almachtige. Hiermee gebruik je je lichaam om God te danken en je mentaal en fysiek aan Hem over te geven. Tikva is daarom ook een alternatief voor yoga, dat gebaseerd is op Oosterse meditatietechnieken en aanbidding van hindoestaanse goden door middel van wisselende houdingen (asana’s).


Waar in Nederland?

Meer weten over Tikva en waar dit in jou omgeving wordt aangeboden?

Het netwerk groeit.

Je kunt onder meer terecht bij Gezond & Weldoen leefstijlcoach/instructor Felicia Kisteman in Hardenberg.

Voor meer informatie kijk op: Next Move Sport Nederland

Hier een link naar de Zweedse organisatie: Tikva Zweden


Tip: Next Move Sport is op zoek naar sportinstructeurs en lifecoaches die bijgeschoold willen worden om ook Tikva lessen te kunnen verzorgen.


留言


bottom of page