google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM

Eerder gepubliceerd:

Archive

'Kickstart je gezondheid' van 26 t/m 30 oktober bij Herberg Zirbe in TirolNu de samenleving opkrabbelt na de corona uitbraak, kunnen we onszelf langzaam hervatten en een nieuw begin maken. Ost-Tirol in Oostenrijk is momenteel nagenoeg corona vrij en een ideale plek voor herstel, rust en bezinning. Van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 30 oktober 2020 kun je op adem komen bij Herberg Zirbe in Tirol, in combinatie met een 'kickstart' (vakantie/studieweek) voor een gezondere leefstijl. Het thema is: Gezonder leven, op basis van bijbelse principes, hoe doe je dat?


Het besef dringt door dat een gezonde leefstijl in alle opzichten belangrijk is en bijdraagt aan een goede weerstand. Artsen spreken er luid en duidelijk over: “Niet lijdzaam afwachten tot er een vaccin gevonden is, maar actief werken aan een betere weerstand met een gezonde leefstijl.”


Welkom in de herberg

Hoe mooi is het dat we dit nu samen actief kunnen oppakken! Gun jezelf – eind oktober – een paar dagen échte rust en bezinning, bij Herberg Zirbe in de gezondmakende berglucht van Ost-Tirol. Een eerder gepland arrangement kon vanwege de internationale corona-lockdown niet door gaan. Maar samenwerking met de leefstijlcoaches van Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl) presenteren Ron en Petra van Aalst van Herberg Zirbe in Matrei Ost Tirol. opnieuw, van 26 tot en met 30 oktober 2020, een uniek ‘kickstart je gezondheid’ arrangement. Het is voor jong en oud, single, verliefd, verloofd of getrouwd, rokend of niet-rokend, dik en dun: iedereen is welkom in de prachtige herberg van Ron en Petra van Aalst.


'Wij emigeren'

Ron en Petra en hun kinderen zijn bekend van het SBS-6 programma Wij emigreren! Zij verruilden in 2018 hun leven in de Hollandse Randstad voor een nieuw bestaan in de Oostenrijkse bergen. Het programma naar aanleiding van hun verhuizing van Hendrik Ido Ambacht naar Matrei in Oostenrijk kunt u hier nakijken: TV-uitzending SBS 6 Wij emigreren december 2019


Levenskracht

In de jaren van voorbereiding op de emigratie kozen Ron en Petra de ‘Zirbe’ als naam en merk voor het gastenverblijf. De Zirbe of Alpen-den is een boom die veel voor komt in de Oostenrijkse bergen. Deze boom symboliseert ongeëvenaarde levenskracht in de zuivere berglucht en heeft een gezonde werking op lichaam en geest.

Petra en Ron zijn christen en betrekken hun Schepper bij elke stap in hun leven. De liefde en zorg die zij van Hem ervaren willen zij doorgeven aan de gasten van Herberg Zirbe en aan de hen omringende bewoners. Ze zeggen: “Hier kom je tot rust, tot jezelf en tot God, in de overweldigende schoonheid van de bergen. Genietend van de natuur, ontspannen, bewegen, je hoofd leeg maken, dat frisse tintelende gevoel in je longen als je diep inademt terwijl je uitkijkt over een dal. Het is met niets te vergelijken, het mooi en intens.”

EO publicaties

In september 2019 was Rosaline Ratering McDonald (oprichtster van Gezond & Weldoen) met EVA Magazine van de EO bij Herberg Zirbe te gast. “Ik ben was op slag verrukt van wat Ron en Petra in Oostenrijk aanbieden," aldus Rosaline. "Het gezondheidsarrangement is daar een gevolg van. De hectiek van alledag bestaat niet in Tirol. De prachtige natuur, de bergen, de watervallen, het gletsjer water uit de kranen, de gemoedelijkheid van de oorspronkelijke bewoners, het gezonde eten, de streekproducten, de rust, op opwekkingsliederen zacht op de achtergrond tijdens het ontbijt met verse broodjes, de Bijbel, Gods Woord als middelpunt van het bestaan: ik wist toen al dat ik terug zou komen.”


Zie reisverslag EVA Magazine november 2019 : 24 uur in Tirol

En EO online: https://eva.eo.nl/artikel/2019/11/petra-emigreerde-met-haar-gezin-naar-oostenrijk-en-startte-een-herbergGezondheidsarrangement met Gezond & Weldoen 26 t/m 30 oktober 2020


 Het idee voor een gezondheidsarrangement in samenwerking met Gezond & Weldoen ontstond spontaan tijdens een wandeling in de bergen en nu, een jaar later, kan een ieder die wil er gebruik van maken.  

In 5 dagen leert u aan de hand van universele, bijbelse basisprincipes wat u zelf kunt doen om uw gezondheid en die van uw familie een flinke boost kunt geven. We staan niet alleen stil bij gezond eten, we gaan ook bewegen (wandelen) en bijbels mediteren, dat wil zeggen: stilstaan bij wat Gods Woord ons in net leven van alledag te zeggen heeft.

“Het is bewezen dat berglucht aantoonbaar schoner is. Actief bezig zijn in de bergen zorgt voor een positief psychologisch effect. Je krijgt er meer energie van en dat zorgt voor een optimistisch gevoel. Het schijnt zo te zijn dat een vakantie van drie weken in de bergen 9 weken erna nog een positief effect heeft op het lichaam. Een verblijf in de bergen is goed voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken.”


Uniek arrangement

Het arrangement is een combinatie van weldadige ontspanning en actief bezig zijn met het maken van een echte, nieuwe start voor een blijvend gezondere leefstijl. Het unieke ervan zijn de bijbelse basisprincipes ten aanzien van onder meer voeding en ontspanning. Ook andere leefstijl-basics zoals voldoende beweging (hoe, wat, waar en wanneer?) en omgaan met alcohol (wel of niet ok? Hoeveel?) en indien nodig ‘stoppen met roken’ komen aan de orde.

Voor het arrangement in oktober zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar. Na de kickstart bij in Tirol kunt u als u wilt thuis verder met een voor u persoonlijk op maat gemaakt gezond leefstijl programma. Het blijft dus niet bij een midweek ter bezinning en ontspanning, maar u krijgt een basisprogramma waar u thuis mee verder kunt. Een etentje buiten de deur is eveens bij de prijs inbegrepen, evenals het bezoek aan een naburig authentiek Oostenrijks stadje, aan de Italiaanse grens. Daar zijn ondermeer streekproducten van de Zirbe en verrukkelijk Italiaans ijs te koop.


“Wij gaan je laten zien en ervaren dat gezond leven en echt genieten heel goed samen gaan! “, zeggen Ron, Petra van Aalst van Herberg Zirbe en Rosaline Ratering McDonald van Gezond & Weldoen.


Mailadres

Interesse? Mail ons, dan houden we u als eerste op de hoogte!

Het mailadres is: tirol@gezondenweldoen.nl

Aangesloten bij:

 

 

logo Ik zoek christelijke hulp.jfif

Sponsor van:

Volg ons:

Contact:

Mail: opleidingen@gezondenweldoen.nl

Telefoon: (31) (6) 48 43 97 61

KvK nummer: 09174397

BTW: NL 001544384B38

Bank nummer:  NL03ABNA 0445.39.40.48

 

©2020  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.. PRIVACY VERKLARING >>>