google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Gezonde schoolkantines, gezonde kinderen. Doe de check!Overgewicht bedreigt de gezondheid van onze kinderen.  Onze kinderen zijn de toekomst! Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Daar brengen ze immers een groot deel van hun tijd door.

Een gezonde schoolkantine is een plek waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken. Wat je aanbiedt en de manier waarop je eten aanbiedt heeft namelijk altijd effect op de keuzes van de leerlingen. En dat kan richting gezond en richting ongezond. Je kunt een kantine zo inrichten dat leerlingen een duwtje in de goede richting krijgen. In een gezonde schoolkantine valt het oog van de leerlingen meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Water is de logische dorstlesser. Het ziet er heerlijk uit!


Duurzaam

Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt kinderen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. En om ervoor te zorgen dat de aarde gezond blijft, voor onze kinderen, houden we ook rekening met duurzaam eten.

Gouden schoolkantines

In 2013 is het programma de Gezonde Schoolkantine gestart. Sindsdien zijn honderden scholen aan de slag gegaan met het gezonder maken van de schoolkantine. Vanaf 2017 tot half oktober 2019 zijn er 1.290 zilveren en gouden Schoolkantine Schalen uitgereikt, over 699 verschillende schoollocaties. In totaal zijn er in Nederland 1.855 scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs met een balie en/of automaat. Dus 38% van die scholen heeft inmiddels een gezondere schoolkantine.

Doe de gezonde kantinecheck

Wil je weten of jouw school (of jouw bedrijf of jouw vereniging) in aanmerking komt voor het predicaat gezonde kantine en wat je kunt doen?

Doe de gezonde kantinecheck en kijk op www.voedingscentrum.nl voor meer inspiratie voor een gezonde schoolkantine.


Meer weten over dit onderwerp? Luister naar de uitzending van Groot Nieuws Radio van woensdag 3 juni, Laurens Lunchroom, 12.15 -12.30 uur.Bronnen: Voedingscentrum, Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl/grootnieuwsradio)

Comentários


bottom of page