google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Gezond & Weldoen zoekt bijbels gemotiveerde leefstijltrainers - data online info bijeenkomsten 2023


Gezond & Weldoen is op zoek naar coaches en aspirant-coach/begeleiders met een bijbels gemotiveerde levensvisie, die samen met ons een gezond verschil willen maken. In dit bericht lees je er meer over. Geef je op voor één van de online informatiebijeenkomsten als je nog meer wilt weten. Vertel ons ook iets voor jezelf en je eigen motivatie! We komen graag met je in contact.


We zijn bezig met de uitbreiding van ons huidige team (zie: coaches). We bieden een tweetal nieuwe opleidingsroutes aan waarmee de geschikte kandidaten aan de slag kunnen en in hun eigen omgeving (netwerk) een verschil kunnen maken met eeuwigheidswaarde. De ene route voorziet in betaald werk, de andere betreft vrijwilligerswerk.


We zijn op zoek naar coaches en aspirant-coach/begeleiders met een bijbels georiënteerde levensvisie, die samen met ons een gezond verschil willen maken met eeuwigheidswaarde.

"Een gezond verschil met eeuwigheidswaarde klinkt 'groot' en dat is het ook,”

aldus Rosaline Ratering-McDonald, de oprichtster van Gezond & Weldoen. "Iedere coach/begeleider die een persoonlijke relatie heeft met de Here Jezus en leeft vanuit ontzag voor de Allerhoogste, heeft in de geestelijke wereld autoriteit gekregen om in Christus naam stromen van levend water te brengen in een wereld vol nood. Cliënten wegwijs maken en begeleiden op het gebied van gezondheid voor héél de mens (lichaam, ziel en geest) is een prachtige manier om van hart-tot-hart in gesprek te komen met onze medemensen. We moeten ons er in de bijzondere tijd waarin we nu leven, veel méér van bewust zijn dat we hoop, geloof en liefde kunnen brengen in Zijn naam. Thema’s met vraagstukken rond gezond leven zijn prachtige aanknopingspunten voor wezenlijk contact."Online informatiebijeenkomsten

Er zijn online informatiebijeenkomsten voor aspirant leefstijltrainers (voor data zie onder) die zich willen aansluiten bij Gezond & Weldoen en die onze missie/visie omarmen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor Hbo leefstijltrainers en aspirant-leefstijltrainers, die vanuit een christelijke levensvisie een eigen leefstijlpraktijk hebben of willen starten. Ook kandidaten uit het onderwijs, de zorg en pastoraal werkers zijn van harte welkom om contact met ons op te nemen, evenals mbo-geschoolden (met een relevante vooropleiding en ervaring met het begeleiden van cliënten). We gaan graag met je in gesprek om samen de mogelijkheden te onderzoeken.


We bieden vanaf 2023 een tweetal nieuwe opleidingsroutes aan waarmee de geschikte leefstijltrainers/begeleiders in hun netwerk aan de slag kunnen.
Twee doelgroepen vanaf 2023

Vanaf 2023 richt het onderwijs van het Gezond & Weldoen zich op 2 doelgroepen.


1. De eerste doelgroep betreft Hbo coaches met een eigen praktijk en aspirant-leefstijlcoaches die binnen hun eigen netwerk één op één cliënten willen coachen met de training Een gezonde leefstijl voor iedereen


De training is van IMPACT training en advies en is erkend door de NRTO.

De inhoud is 'bible proof' en tot stand gekomen uit de didactische denktank van Gezond & Weldoen. De opleiding voor IMPACT leefstijltrainers duurt 6 tot 12 maanden en kost 1.990,- euro. Je bepaalt je eigen studietempo. De opleiding kan dit jaar, in 2023, nog deels met STAP subsidie gefinancierd worden. Gecertificeerde trainers kunnen er vervolgens fulltime of parttime mee aan de slag, bij particulieren en bedrijven.

Een voorwaarde om aan de opleiding te kunnen deelnemen is dat je een relevante vooropleiding heb als trainer/coach/begeleider. Gezond & Weldoen is op zoek naar christencoaches die de IMPACT training als bijscholing op leefstijl willen volgen. Wil je meer hierover weten, geef je dan op voor één van de online informatie bijeenkomsten die regelmatig plaatsvinden.


2. De tweede doelgroep waar Gezond & Weldoen zich op richt, betreft gelovigen die geïnteresseerd zijn onderwijs voor de kerken over een gezonde leefstijl, met bijbelse uitgangspunten.


Hiervoor is sinds vorig jaar het boek Vitaal leven met de Bijbel beschikbaar, een leefstijldagboek van 24 weken.

We leggen momenteel de laatste hand aan een gelijknamige cursus die in de kerken uitgerold kan worden met de support van enthousiaste cursusleiders, voor persoonlijk onderwijs op locatie.

Dit betreft vrijwilligerswerk.

Voor deze route zijn we een samenwerking aangegaan met Dagelijkse Broodkruimels (www.dagelijksebroodkruimels.nl)De Bijbel laat zien dat gezondheid, zoals de Here God het heeft bedoeld, lichaam, ziel en geest betreft. Een coach/begeleider die zelf leeft vanuit een persoonlijke relatie met Jezus Christus kan daarom van enorm grote betekenis zijn in de levens van cliënten.


Spreekt dit je aan en wil je meer weten?


Wil je meer weten over de routes voor een gezondere samenleving op bijbelse grondslag en de mogelijkheden die dit biedt voor jou als coach, aspirant coach of gewoon belangstellende? Neem contact op!


Voor geïnteresseerde aspirant leefstijltrainers verzorgen we een aantal online informatiebijeenkomsten.

De volgende data in 2023 zijn:

woensdag avond 18 oktober, van 19.30 tot 21 uur

woensdagavond 1 november, van 19.30 tot 21 uur

woensdagavond 15november, van 19.30 tot 21 uur


Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@gezondenweldoen.nl, onder vermelding van je naam. Laat ons weten wie je bent en wat jou motiveert. Je ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging voor de online bijeenkomst.Rosaline Ratering-McDonald.

oprichtster Gezond & Weldoen.


Mail: rosaline@gezondenweldoen.nl


bottom of page