google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Gezond & Weldoen zoekt bijbels gemotiveerde leefstijltrainers - data online info bijeenkomsten 2023


Gezond & Weldoen is op zoek naar coaches en aspirant-coach/begeleiders met een bijbels georiënteerde levensvisie, die samen met ons een gezond verschil willen maken. In dit bericht lees je er meer. Neem contact op als je meer wilt weten!


Een nieuwe opzet maakt het mogelijk dat we vanaf 2023 ook mensen met zeer lage netto inkomens kunnen ondersteunen met professionele leefstijlbegeleiding. We hebben hiervoor gebeden en Gods leiding en voorziening op wonderbaarlijke wijze ervaren.


We zijn bezig met de uitbreiding van ons huidige team (zie: coaches). We bieden een tweetal nieuwe opleidingsroutes aan waarmee de geschikte kandidaten aan de slag kunnen en in hun eigen omgeving (netwerk) een verschil kunnen maken met eeuwigheidswaarde.


We zijn op zoek naar coaches en aspirant-coach/begeleiders met een bijbels georiënteerde levensvisie, die samen met ons een gezond verschil willen maken met eeuwigheidswaarde.


"Een gezond verschil met eeuwigheidswaarde klinkt 'groot' en dat is het ook,”

aldus Rosaline Ratering McDonald, de oprichtster van Gezond & Weldoen. "Iedere coach/begeleider die een persoonlijke relatie heeft met de Here Jezus en leeft vanuit ontzag voor de Allerhoogste, heeft in de geestelijke wereld autoriteit gekregen om in Christus naam stromen van levend water te brengen in een wereld vol nood. Cliënten wegwijs maken en begeleiden op het gebied van gezondheid voor héél de mens (lichaam, ziel en geest) is een prachtige manier om van hart-tot-hart in gesprek te komen met onze medemensen. We moeten ons er in de bijzondere tijd waarin we nu leven, veel méér van bewust zijn dat we hoop, geloof en liefde kunnen brengen in Zijn naam. Thema’s met vraagstukken rond gezond leven zijn prachtige aanknopingspunten voor echt contact."Online informatie-bijeenkomsten

Er zijn online informatie-bijeenkomsten gepland voor aspirant leefstijltrainers (voor data: zie onder) die zich willen aansluiten bij Gezond & Weldoen en die onze missie/visie omarmen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor Hbo leefstijltrainers en aspirant-leefstijltrainers, die vanuit een christelijke levensvisie een eigen leefstijlpraktijk hebben of willen starten. Ook kandidaten uit het onderwijs, de zorg en pastoraal werkers zijn van harte welkom om contact met ons op te nemen, evenals mbo-geschoolden (met een relevante vooropleiding en ervaring met het begeleiden van cliënten). We gaan graag met je in gesprek om samen de mogelijkheden te onderzoeken.


We bieden in 2023 een tweetal nieuwe opleidingsroute aan waarmee de geschikte leefstijltrainers/begeleiders in hun directe omgeving aan de slag kunnen.

Twee doelgroepen vanaf 2023

Vanaf 2023 richt het onderwijs van het Gezond & Weldoen zich op 2 doelgroepen.


1. De eerste doelgroep betreft Hbo coaches met een eigen praktijk en aspirant leefstijlcoaches die in hun omgeving één op één cliënten willen coachen met de training Een gezonde leefstijl voor iedereen

van IMPACT training en advies. Cliënten kunnen deze training (die 995,- euro kost) met STAP subsidie volgen. De training is daardoor ook beschikbaar voor cliënten met lage netto inkomens. Voor de trainers die de training begeleiden betreft het betaald werk op zzp- of freelance basis. Je kunt dit als trainer fulltime doen of parttime. Een voorwaarde voor aspirant- trainers is dat zij een relevante vooropleiding hebben als trainer/coach én bovendien bereid zijn twee bijscholingen te volgen. Die kunnen ook geheel of gedeeltelijk met STAP gefinancierd orden. Kandidaten die de IMPACT trainingen (basis- en vervolgtraining) succesvol hebben afgerond, kunnen vervolgens een (zeer) nette uurvergoeding tegemoet zien voor hun diensten, op Zzp-basis. Wil je meer hierover weten, geef je dan op voor één van de online informatie bijeenkomsten die regelmatig plaatsvinden.


NRTO erkend


Voor het hierboven beschreven betaalde werk zijn we een samenwerking aangegaan met de landelijke onderwijsorganisatie IMPACT training en advies (NRTO erkend). IMPACT training en advies is gespecialiseerd n het aanbieden van professionele e-learnings in combinatie met persoonlijke begeleiding. Met behulp van de nieuwe technieken die zij aanbieden kunnen we een grote landelijke doelgroep bereiken, óók mensen die zich normaliter geen persoonlijke coach/trainer kunnen veroorloven.2. De tweede doelgroep waar Gezond & Weldoen zich op richt, betreft gelovigen en kerken die geïnteresseerd zijn particulier onderwijs over Vitaal leven met de Bijbel. Dit betreft vrijwilligerswerk. Hiervoor is het boek Vitaal leven met de Bijbel sinds de zomer van 2022 beschikbaar, een leefstijldagboek van 24 weken voor individueel gebruik. We leggen momenteel de laatste hand aan een gelijknamige cursus die in de kerken uitgerold kan worden met de support van enthousiaste cursusleiders, voor persoonlijk onderwijs op locatie. Voor deze route zijn we een samenwerking aangegaan met Dagelijkse Broodkruimels (www.dagelijksebroodkruimels.nl) De Vitaal leven met de Bijbel-trainingen zijn vanaf de zomer van 2023 beschikbaar.De Bijbel laat zien dat gezondheid, zoals de Here God het heeft bedoeld, lichaam, ziel en geest betreft. Een coach/begeleider die zelf leeft vanuit een persoonlijke relatie met Jezus Christus kan daarom van enorm grote betekenis zijn in de levens van cliënten.


Spreekt dit je aan en wil je meer weten?


Wil je meer weten over de nieuw gekozen route voor een gezondere samenleving en de mogelijkheden die dit biedt voor jou als coach, aspirant coach of gewoon belangstellende? Neem contact op!


Voor geïnteresseerde aspirant leefstijltrainers verzorgen we een aantal online informatiebijeenkomsten.

De data in 2023 zijn:

woensdag avond 26 april, van 19.30 tot 21 uur;

woensdagavond 24 mei, idem

woensdagavond 12 juli, idem en

woensdagavond 6 september.


Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@gezondenweldoen.nl, onder vermelding van je naam. Laat ons weten wat jou motiveert. Je ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging voor de online bijeenkomst.


Bid voor wijsheid en vraag de Heer je te leiden op de weg waar Hij je hebben wil. In Zijn kracht kunnen we samen een gezond verschil maken met eeuwigheidswaarde.


Rosaline Ratering-McDonald

Mail: rosaline@gezondenweldoen.nl


bottom of page