google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
 

Zaterdag 3 september 2022 start opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach met bijbelse verdieping
Gezond & Weldoen verzorgt een unieke opleiding over leefstijlcoaching voor een specifieke doelgroep: gemotiveerde mannen en vrouwen met een passie voor God, een passie voor mensen en een passie voor gezonde leefstijl. En met het verlangen om in de eigen invloedssfeer anderen daarmee van dienst te zijn, vanuit een professioneel onderbouwd en Bijbels geïnspireerd programma.


De eerstvolgende startdatum voor deze opleiding is zaterdag 3 september 2022. Hoe eerder je aangeeft dat je belangstelling hebt, hoe beter. De opleiding heeft een doorlooptijd van een jaar. Bij voldoende belangstelling kan ook in september een opleiding worden aangeboden. Tijdig aanmelden is een aanrader. We werken met kleine groepen van minimaal 7 en een maximaal 12 cursisten groep. Een persoonlijk gesprek vooraf (telefonisch) behoort tot de toelatingsprocedure. Wat beweegt jou? Hoe kunnen we jou verder helpen?

Locatie: Ede.Bijbelse leefstijl coaching: wat is dat?

Leefstijl coaching gaat over gedragsverandering en gedrag heeft onder meer te maken met hoe je denkt. Hoe je denkt heeft te maken met waarvan je diep van binnen bent overtuigd. Uiteraard gaan we het in de opleiding hebben over gezonde voeding, ontspanning en het nut van bewegen, maar ook en vooral: hoe kun je cliënten coachen om tot gedragsverandering te komen.

De bijbelse verdieping geeft een unieke meerwaarde aan de opleiding. We kijken naar wat de Bijbel zegt over identiteit en verbinding met God, je naaste en jezelf, gezonde voeding, spanning en ontspanning.


Coachtools

Omdat coaching een vak is - en leefstijlbegeleiding in het bijzonder - is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt en weet welke coachtools je in welke fasen van gedragsverandering kunt inzetten. Deze specifieke vaardigheid leer je in de opleiding Leefstijlcoach Gezond & Weldoen. Je maakt kennis met algemene coachvaardigheden en de bijbelse verdieping. De opleiding is inclusief unieke modules Bijbel & Voeding en een kennismaking met Leefstijlplan natuurlijk in balans (*). Met dit leefstijlplan heb je een uniek BRAVO-programma in handen om in de praktijk doelgericht en succesvol cliënten te kunnen begeleiden (zie ook verderop).Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor christencoaches, pastoraal werkers, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fitnessdeskundigen, onderwijsdeskundigen, voedingsdeskundigen (BGN-geregistreerd), fysiotherapeuten en diëtisten en personen die daarvoor in opleiding zijn. Na de opleiding maak je deel uit van ons netwerk en zet je je in voor de verspreiding van de missie en visie.


Wat kun je ermee?

Wat je met de opleiding in de praktijk kunt, lees je hier: wat kan ik met de opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach in de praktijk. Samen willen we, vanuit onze liefde voor God en onze medemensen, een fundamenteel verschil maken in de samenleving. Tijdens de opleiding leer je hoe je cliënten in hun kracht kunt zetten voor een blijvend gezonde leefstijl voor lichaam en geest. Je leert vanuit bijbelse principes de basisbeginselen van leefstijlcoaching en wordt in verband daarmee zelf ook een tijd lang begeleid.


Kosten & duur opleiding

De kosten van de basisopleiding bedragen 1.750 euro ex btw.


Opzet en lesinhoud

De opleiding bestaat uit 2 delen:

- theorie ( 6 groepslessen op locatie + examen) gedurende het eerste half jaar

- twee webinars van 1.5 uur

- daarna praktijk (met 4 privé lessen incl. begeleiding proefcliënten + beoordeling portfolio).


Voor de theorie krijg je deels les op locatie en deels via een persoonlijke digitale leeromgeving.

Je werkt binnen een persoonlijke, beveiligde online leeromgeving.

De praktijkondersteuning is 1 op 1.

De inhoud van de opleiding heeft onder meer betrekking op:

a) kennismaking theorie en praktijk coaching in het algemeen en leefstijl coaching in het bijzonder

b) basiskennis van de BRAVO leefstijlbasics (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning) uitgaande van erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Bewegen

d) module Leefstijlplan natuurlijk in balans (*) t.w.v. 495,- euro

e) een persoonlijk leefstijladvies

f) persoonlijke coachbegeleiding bij de begeleiding van twee proefcliënten (4 privé lessen)

g) een jaar toegang tot persoonlijke digitale leeromgeving, coachtools, unieke infographics, werkbladen en lesboek

h) Examenkosten
Gezond & Weldoen: méér dan een opleider

Je krijgt les van deskundige, CRKBO-geregistreerde vakdocenten met jarenlange ervaring met leefstijl coaching in de praktijk. Gezond & Weldoen is méér dan een leefstijlopleider. Wij zijn er ook voor je na de opleiding en bieden andere unieke punten van meerwaarde in jouw voordeel. Lees hier over de 7 highlights van Gezond & Weldoen. Onze steun aan goede doelen is in de basis van leefstijl coaching verwerkt omdat dit in lijn is met Gods plan voor Zijn schepping. Samen kunnen we een wezenlijk verschil maken, een verschil met eeuwigheidswaarde.


(*) Over Leefstijlplan Natuurlijk In Balans (LNIB)

Na de opleiding kun je ervoor kiezen om te werken met onze BRAVO-leefstijlinterventie Leefstijlplan natuurlijk in balans, een professioneel, in de praktijk beproefd en succesvol programma dat ook geschikt is voor telefonische leefstijlcoaching. Het programma voorziet onder meer in persoonlijk op maat gemaakte (voorbeeld-)menu's voor cliënten die daar behoefte aan hebben.


Binnen de wetenschappelijk onderbouwde, officieel erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad hebben we gezocht naar bijbelse overeenstemming. Vanuit de overlapping verstrekken onze leefstijlcoaches degelijk onderbouwde voedingsadviezen.


Samenwerken met andere gezondheidsprofessionals


Oprichtster Rosaline Ratering McDonald van Gezond & Weldoen: "We hebben gezocht naar bijbelse overeenstemming met onder meer de officieel erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Vanuit de overlapping en de bijbelse verdieping verstrekken onze leefstijlcoaches degelijk onderbouwde adviezen. De bijbelse richtlijnen ten aanzien van voeding, beweging, alcohol en ontspanning geven een unieke verdieping, die het welzijn van cliënten aantoonbaar ten goede komt in het leven van alledag. Huisartsen en verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals reageren positief omdat onze bijbels onderbouwd leefstijl interventies in lijn zijn met de richtlijnen van de Gezondheidsraad én aantoonbaar succesvol zijn in het leven van alledag. Het belang van de cliënt staat centraal. Je kunt als leefstijlcoach van Gezond & Weldoen prima samenwerken met artsen en andere gediplomeerde gezondheidsprofessionals."Korting op zorgpremie

Na een opleiding bij Gezond & Weldoen kun je jouw cliënten collectiviteitskorting aanbieden op de maandelijkse nota van hun zorgverzekering. Dit voordeel geldt tot 2023. Voor deze bijzondere regeling werken wij samen met een aantal grote zorgverzekeraars die onze missie ten aanzien van preventie ondersteunen. Gezond & Weldoen is het enige opleidingsinstituut voor leefstijl coaching in Nederland dat deze regeling aanbiedt.

Voor meer informatie zie: korting op de zorgpremie via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.


Relevante vooropleiding/niveau

Het niveau van de opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach is post hbo. We hechten waarde aan het kunnen reflecteren op eigen (coach-)gedrag. De opleiding is uiterst praktijkgericht. Ook mbo-ers zijn welkom om zich kandidaat te stellen voor de opleiding. Als je een medische achtergrond hebt, gewichtsconsulent, diëtist of fitnesscoach bent zal de opleiding goed aansluiten bij wat je (deels) al geleerd hebt. Wij vinden je motivatie, je inzet en liefde voor de medemens belangrijker dan eerder behaalde diploma's.


Locatie

De lessen worden gegeven op zaterdagen, bij Sport- & Healthcentre TESQUA, Horsterweg in 3 Ede.


Tijden

Van 10 tot 16.30 uur


Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding bedraagt naast de lessen op locatie ca. 5 tot 10 uur per week. (thuisstudie)


Cursusdata 2022 (*)

De startdatum in het najaar 2021 is zaterdag 3 september. De vervolgdata zijn: 17 september, 8 oktober,

22 oktober,12 november en 10 december.

Plus 2 webinars (data in overleg) van 2 uur.

Daarna examen en vervolgens 3 maanden praktijkbegeleiding zodat je in de zomer van 2022 klaar bent met de hele opleiding.


(*) Onder voorbehoud van minimaal 7 en maximaal 12 deelnemers per groep.Meer weten?

Neem contact op Er volgt altijd eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek.

De voorselectie heeft te maken met onze missie en visie.

Als we op één lijn zitten en je bent nog steeds enthousiast na de kennismaking kun je deelnemen aan de opleiding. We verheugen ons op je komst.

Mail naar: info@gezondenweldoen.nl t.a.v. Rosaline McDonald-Ratering.Download Algemene Voorwaarden en lesdoelenCORONA DISCLAIMER:

Mochten er van overheidswege corona-maatregelen komen die het geven van lessen aan groepen van meer dan 7 personen op locatie verhinderen, dan bieden we de theorie lessen online aan met behulp van interactief groepsonderwijs.