google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Download hier gratis het G-eetplan voor gezond eten (200 recepten, zonder e-nummers). Eet smakelijk!Samen met onmisbare anderen heeft Rosaline McDonald, de oprichtster van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor christen leefstijlcoaches, in de zomer van 2021 in opdracht van zorgverzekeraar Pro Life het G-eetplan ontwikkeld, in het kader van een landelijk uniek leefstijlprogramma (Geloof en gezondheid). Daarin zijn niet alleen de vijf BRAVO leefstijlbasics verwerkt zijn, maar ook dieper gelegen thema's zoals de wisselwerking tussen lichaam en geest, verbinding en zingeving.


Wat is het?

Het G-eetplan is een onderdeel van het leefstijlprogramma Geloof en gezondheid. Je kunt je er nog steeds voor aanmelden. Het G-eetplan is een eet-programma, om te kunnen ervaren dat gezond eten een feestje kan zijn! Met G-nummers (tweehonderd om precies te zijn, 200 verrassende recepten) zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dus: G-nummers, in plaats van E-nummers. De G verwijst naar gezond, naar goed, naar genieten en naar God: de Schepper van al het geweldige in de natuur.


Hoe werkt het?

Zes weken lang kun je elke dag een gezond dagmenu samenstellen met recepten voor ontbijt, lunch, diner en (feestelijke) extraatjes. Het werkt als een soort doe-het-zelf lego-systeem’: je bepaalt zelf wat je die dag eet. De recepten zijn per week onderling uitwisselbaar, dus het ontbijt van maandag kan ook naar de woensdag en het diner van zaterdag kun je ook op dinsdag op tafel zetten. De samenstelling van de dagmenu’s is in lijn met de richtlijnen Goede Voeding én bijbelse richtlijnen voor een gezond eetpatroon zoals minder vlees (maximaal 500 gram per week) en veel groenten en fruit. Voor wie wil is het G-eetplan ook geschikt als basis voor (intermittend) vasten.


Kosteloos

Het allerbeste is misschien nog wel dat dit programma kosteloos ter beschikking wordt gesteld door zorgverzekeraar Pro Life. Je hoeft niet eens klant te zijn. Want gezondheid is van ons allemaal. De G in het G-eetplan verwijst ook naar de G van geloof en de G van goed. Het is meer eer aan God, de Schepper van al het goede in de natuur!


G-eetplannen downloaden voor 6 weken?

Wil je het G-eetplan downloaden met inspiratie voor 6 (!) weken, van dag tot dag? Ga dan snel naar de website van Pro Life : download G-eetplan (6 weken zomer 2021)

Ik heb benieuwd naar je reactie. Heb je inhoudelijke vragen of opmerkingen, stuur me dan gerust een mail via: rosaline@gezondenweldoen.nlOf: persoonlijk voedingsadvies op maat (EHBO of IC pakket)

Het G-eetplan is niet een op maat gemaakt persoonlijk voedingsprogramma met als doel afvallen, hoewel afvallen vaak wel wel een fijne bonus is van gezond eten zonder pakjes of zakjes.

Heb je last van fors overgewicht? En wil je een persoonlijk programma in de trant van het G-eetplan (lekker, gezond, véél, puur natuur)? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om via mijn persoonlijke website en persoonlijk op maat gemaakt programma aan te vragen (Eerste Hulp Bij Overgewicht of Intensive Care). Deze dienstverlening is in tegenstelling tot het G-eetplan niet kosteloos. Als je aanvullend verzekerd bent vergoedt jouw zorgverzekeraar mogelijk (een deel van) de kosten.


Kijk mogelijkheden en tarieven op: www.gezondeleefstijlcoach.nl


Comments


bottom of page