google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Bijbel, voeding & gezond leven: Bijbel, voeding & gezond leven: een kennismaking die smaakt


DOORN - Voor het vierde achtereenvolgende jaar verzorgt Gezond & Weldoen ook in 2020 weer de studiedag Bijbel, voeding & gezond leven. Omdat deze studiedag altijd snel vol zit, is het raadzaam je tijdig aan te melden! We organiseren een dag in mei en één in oktober. Na deze studiedag kun je deelnemen aan een verdiepingsdag met drs. Esther Noordermeer (zie: Cursusaanbod).

De studiedag, bij congrescentrum Het Brandpunt in Doorn, is primair bedoeld voor leefstijlcoaches, voedingsdeskundigen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en onderwijzers. Maar je bent ook van harte welkom als je vanuit persoonlijke interesse meer wilt weten over deze onderwerpen. Je kunt er thuis of in de kerk direct mee aan de slag. De geplande data in 2020 zijn dinsdag 19 mei en dinsdag 6 oktober.

Kennismaking

In de ochtend is er een eerste kennismaking met de leefregels in het Oude en Nieuwe Testament ten aanzien van voeding en het waarom achter de leefregels.

In de middag is er aandacht voor aanvullende Bijbelse uitgangspunten voor een gezonde(re) levensstijl, zoals het eten van rein en onrein vlees, omgaan met stress, yoga ja yoga nee?! en vasten. We staan stil bij de richtlijnen voor gezonde voeding van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Beweging en hoe je daarmee zelf aan de slag kunt.

Het is een unieke studiedag die je als basis voor een Bijbels verantwoorde gezonde(re) levensstijl niet mag missen. Het een kennismaking die smaakt naar méér. Je kunt na deze studiedag een verdieping volgen (zoals de studiedag over De Hemelse Voedselbank met gastdocente Esther Noordermeer) of overwegen om de basisopleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach te volgen als je anderen wilt gaan begeleiden.

Aan de orde komen tijdens de studiedag:

- voeding en zorg voor de schepping, zorg voor jezelf, zorg voor de ander

- het scheppingsmenu

- voeding na de zondeval

- met o.a. het belang van vitamine B12

- de 7 universele kenmerken van 'het beste dieet'

- wel of geen varkensvlees?

- wel of geen alcohol?

- vasten: de geestelijke en fysieke dimensies

- voeding als onderdeel van de zogenaamde BRAVO totaalaanpak voor een gezondere leefstijl

- inspirerende tips en lekkere recepten voor thuis.

Inclusief gezonde lunch en deelname certificaat

Tussen de middag volgt er een heerlijke, gezonde lunch met ingrediënten die we ook in de Bijbel tegenkomen.

Na afloop krijg je een deelnamecertificaat van Gezond & Weldoen.

Docenten

Docenten zijn drs. Anniek Sturm, gewichtsconsulent bij Voedzaam Advies (www.voedzaam.nl) en docent Bijbel & Voeding bij Gezond & Weldoen en Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen en docent Coaching bij voeding en beweging.

Tijden, locatie, kosten

De data in 2020 zijn dinsdag 19 mei en dinsdag 6 oktober.

De tijden zijn van 10 tot 16.30 uur

Locatie: Congrescentrum Het Brandpunt, Postweg 18 in Doorn

De kosten zijn 85,- euro incl. gezonde lunch, koffie/thee en deelnamecertificaat.

Aanmelden

Om te reserveren mail z.s.m. naar info@gezondenweldoen.nl

Bevestiging en factuur volgen; reserveringen worden in behandeling genomen op volgorde van betaling.

Meer lezen?

In EO Visie heeft een mooi artikel gestaan over deze studiedag.

bottom of page