google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

'Meer over de hemelse voedselbank' in april en mei 2020 bij Esther Noordermeer op de boerder


WIJNGAARDEN – Na een succesvolle introductie in november 2019 verzorgt drs. Esther Noordermeer in 2020 opnieuw verdiepingsdagen over haar boek De Hemelse Voedselbank christencoaches/leefstijlcoaches/voedingsdeskundigen. De nieuwe data voor 2020 zijn zaterdag 4 april en dinsdag 12 mei.

De verdiepingsdagen zijn bedoeld voor deelnemers die het boek de Hemelse Voedselbank van drs. Esther Noordermeer (foto) goed gelezen en bestudeerd hebben. Esther Noordermeer is als gastdocente verbonden aan opleidingsinstituut Gezond & Weldoen.

De studiedag op zaterdag 4 april of op dinsdag 12 mei wordt gehouden bij de schrijfster van het boek en haar man, thuis, op de hooizolder van hun boerderij in Wijngaarden. De hooizolder is tot comfortabel leslokaal verbouwd. Alles wat je altijd nog wilde weten over Bijbel & Voeding kun je die dag aan haar vragen! Het is een prachtig vervolg op de basismodules Bijbel & Voeding en Leefstijlplan natuurlijk in balans van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl/cursusaanbod)

Verdieping vanuit de Bijbel

Speciaal voor coaches en (oud-)cursisten van Gezond & Weldoen zal Esther Noordermeer verdieping in de lesstof aanbieden over ‘De Hemelse voedselbank’. Ook deelnemers die de studiedag Bijbel & Voeding van Gezond & Weldoen hebben gevolgd in 2016, 2017 en 2018 kunnen de bijzondere studiedag in Wijngaarden volgen.

Aan de orde komt verdieping vanuit de Bijbel met onder andere:

  • de motivatie van God om onderscheid te maken tussen rein en onrein vlees/vis.

  • wat zijn de zichtbare kenmerken die rein van onrein onderscheiden en wat zit er achter die kenmerken?

  • de Wet is toch voor de Joden? Wat kunnen, moeten of mogen wij ermee?

In het middagprogramma zal Esther ook ingaan op de rol van essentiële oliën in de Bijbel. Welke soorten komen we tegen en hoe werden die toegepast?

Werkvormen

Esther heeft een prettige onderwijsstijl en weet haar luisteraars altijd weer te boeien. Ze maakt gebruik van diverse werkvormen: (interactieve) lezing, plenaire – en groepsdiscussie, groepsopdrachten, vragen(v)uur. Haar onderwijs is niet alleen praktisch, maar ook puur in de benadering van Gods Woord. Zij durft Gods Woord te laten prevaleren, ook als daarmee heilige huisjes omver vallen. Je zult je geen moment vervelen!

Kom en laat je verrassen door Gods goedheid die er is voor jou, maar ook om uit te delen aan de mensen om je heen!

Meer over Esther Noordermeer

Lees hier meer over gastdocente Esther Noordermeer en haar heldere kijk op gezond leven volgens Bijbelse richtlijnen: Esther Noordermeer bij Gezond & Weldoen en via haar eigen website De Hemelse Voedselbank.

Tijden

De studiedag begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). Eind 16.30 uur. Wijngaarden is vanaf de A15 goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer (tot Sliedrecht).

Kosten

De kosten voor deelname in 2020 bedragen 42,50 euro (excl. lunch, incl. certificaat).

Aanmelden

Meld je aan via e-mail onder vermelding van je naam, adres, woonplaats en geboortedatum (in verband met deelnamecertificaat en carpoolen indien gewenst).

Mail naar: info@gezondenweldoen.nl

Let op: het aantal zitplaatsen is beperkt, reageer snel want vol = vol.

Inschrijvingen worden definitief na betaling, factuur, bevestiging, routebeschrijving en programma volgen.

Foto: drs. Esther Noordermeer op haar boerderij in Wijngaarden waar de lezing gehouden wordt. (Foto met dank aan Algemeen Dagblad).

bottom of page