google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Drs. Esther Noordermeer van De Hemelse Voedselbank gastdocent bij opleidingsinstituut Gezond & W

Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor christencoaches verwelkomt drs. Esther Noordermeer (foto), auteur van ‘De Hemelse Voedselbank’, als gastdocent. Esther Noordermeer zal vanaf het najaar lesdagen verzorgen over de Bijbel en voeding en ook andere thema’s behandelen die nauw verbonden zijn met de christelijke levensstijl. Zo zullen er ook lessen worden aangeboden over gezonde relaties naar aanleiding van haar meest recente studieboek ‘De hemelse Relatiecoach’.

Esther Noordermeer is afgestudeerd biologe en heeft tevens een lerarenopleiding gevolgd aan de VU in Amsterdam. “We zijn ontzettend blij met Esther als aanwinst binnen ons team. De liefde voor God, Zijn Woord, onderlinge eenheid en de liefde voor de medemens is wat ons bindt”, aldus Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen. Gezond & Weldoen leidt leefstijlcoaches op en gaat daarbij uit van bijbelse principes. “Deze zijn goed en weldadig voor alle mensen. De resultaten die onze coaches in de praktijk ermee boeken, spreken voor zich.”

Geweldig boek

Esther Noordermeer is in Ridderkerk geboren en opgegroeid in de Hoeksewaard. Ze vertelt: “Van jongs af aan heb ik geleerd Bijbel te lezen en dit Boek heeft mij ook altijd geïntrigeerd. Al jong heb ik de keuze gemaakt te willen horen bij de Maker van dit geweldige Boek. Kennen sommige mensen een rigoureuze bekering, ik ging gewoon voort op de lijn die al jong in mijn leven was uitgezet. Nu, woonachtig in de Alblasserwaard, hebben mijn man en ik een melkveehouderij. Mijn dagelijks leven omvat het ritme van de boerderij en het werken aan boeken/lezingen/spreekbeurten. Naast mijn bijzondere interesse voor het Woord van God, boeide het onderwerp voeding en gezondheid mij eveneens . Ik werkte een aantal jaren als cursusleidster bij een afslankorganisatie, maar mijn voorliefde voor bijbelstudie bleef. Ik gaf regelmatig lezingen over ‘Voeding en de Bijbel’ en de drang om hierover een boek te schrijven werd steeds groter. Zo verscheen in 2011 de 1e druk van ‘De Hemelse voedselbank’. Intussen geniet dit boek zijn 6e druk (2019), maar daar bleef het niet bij. De passie om de Bijbel om meer punten te bestuderen, ging door en zo verschenen er nadien meer bijbelstudieboeken.

Enthousiast

Toen Rosaline McDonald mij benaderde om gastlessen te verzorgen voor Gezond & Weldoen, was ik direct enthousiast. Onderwerpen als ‘Voeding en de Bijbel’ en ‘Gezonde relaties’ zijn down-to-earth. Daarin wordt geloven praktisch. In een christendom dat vaak het accent legt op het geestelijk leven, brengen praktische toepassingen het evenwicht. Dit principe vind ik terug bij Gezond & Weldoen. Ik hoop op een lange samenwerking.”

Cursusaanbod 020

Voor het cursusaanbod van Gezond & Weldoen waaronder de studiedagen met Esther Noordermeer kijk op: cursusaanbod 2020

Foto boven: Drs. Esther Noordermeer is auteur van onder meer De Hemelse Voedselbank en De Hemelse Relatiecoach (foto: met dank aan: Corine Kraak).

Foto onder: Esther op de boerderij in Wijngaarden (foto met dank aan: Algemeen Dagblad).

bottom of page