google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM Voorlichtingsbijeenkomst op 19 juni a.s. in Ede over BEMER fysische va

Voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 20 november in Ede over fysische vasculaire therapie: “Niet alleen voor topsporters, ook voor ouderen!”

July 1, 2019

 

EDE – Bij Sport & Health Centre TESQUA in Ede is op woensdagavond 20 november een informatiebijeenkomst over fysische vasculaire therapie voor. Gastspreker is ex-voetbalprof Rob McDonald.

 

McDonald kwam in zijn toptijd onder voor PSV, FC Groningen, Newcastle United en Besiktas. Als coach werkte hij onder meer voor vbv De Graafschap, Ajax Cape Town, Cambuur, VVOG en DOVO.

 

“Fysische vasculaire therapie is bij uitstek een therapie die herstel bevordert en prestaties kan verbeteren.” aldus Rob McDonald (60). Hij en zijn echtgenote Rosaline (56), die leefstijlcoach is, zijn fervente voorstanders van fysische vasculaire therapie en willen dat het in Nederland méér bekendheid krijgt. "Fysische vasculaire therapie zou niet alleen voor sporters en ex-topsporters beschikbaar moeten zijn.  Ook en vooral oudere mensen kunnen er zéér veel baat bij hebben,” aldus Rosaline.

 

Meer zuurstof naar de cellen

 “De therapie werkt op basis van specifiek aangestuurde elektromagnetische impulsen en brengt tot 29% meer zuurstof naar de cellen. Ook verbetert de afvoer van afvalstoffen. Daardoor wordt onder meer  de hersteltijd na blessures aanzienlijk verkort.”

 

Rob McDonald: “Voetbal was en is mijn passie, maar jarenlang presteren op topsportniveau vergt nogal wat van een mensenlichaam. Veel ex-topsporters hebben net als ik te kampen met onder andere artrose. Vaak zit het in de rug, schouders of knieën. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat deze therapie slijtageklachten vermindert, de kwaliteit van de slaap verbetert en voor nieuwe energie zorgt.”

 

Fysische vasculaire therapie is medisch gecertificeerd. De therapie wordt volgens de McDonalds in onder meer Duitsland en Oostenrijk volop toegepast.  “Tennislegende Boris Becker maakt er gebruik van en ook het revalidatieteam van Schalke ’04 past het met succes toe.”

 

Medisch gecertificeerd

"De therapie is helaas in Nederland nog niet echt bekend. Daar moet verandering in komen.  Ons land vergrijst en vooral oudere mensen kunnen er zéér veel  baat bij hebben. Onze missie is, dat fysiotherapeuten en gezondheidscoaches het concept gaan omarmen, zodat meer mensen er uiteindelijk mee geholpen kunnen worden, dus niet alleen topsporters,” aldus Rob en Rosaline McDonald.

 

Kleinste haarvaten

 "Het draait om de verbetering van de doorbloeding van de allerkleinste bloedvaten, de haarvaten in het menselijk lichaam. Die allerkleinste haarvaten zijn met het blote oog niet waarneembaar, maar verantwoordelijk voor 74% van de doorbloeding. Als daar iets stagneert kun je je voorstellen dat de grotere bloedvaten op den duur ook een probleem krijgen. Met een gezonde leefstijl en fysische vasculaire therapie ter ondersteuning activeer je de microcirculatie. De werking van de therapie is wetenschappelijk aangetoond. Als de microcirculatie verstoord raakt, bijvoorbeeld bij astronauten door afstand tot de aarde, of door ziekte, een ongezonde leefstijl of ouderdom, heeft dit een ongunstig effect op de voorziening van de lichaamscellen van zuurstof en voedingsstoffen. Bovendien stagneert dan ook de afvoer van afvalstoffen. Het gevolg is prestatieverlies en minder herstel. Na jaren kunnen dan ongemerkt allerlei ontregelende ziekten en kwalen ontstaan. De fysische vasculaire therapie verbetert de vasomotie, dat is de pompbeweging van de haarvaten, en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam."

 

Erkend leerbedrijf

Rosaline McDonald is oprichtster van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor gezondheidscoaches en leefstijlcoach (www.gezondenweldoen.nl). In Ede en in Doorn verzorgen zij en haar team bijscholingen en opleidingen voor over gezond leven en leefstijlcoaching. “Omdat we UWV erkend leerbedrijf zijn kunnen we ook de werkgelegenheid met onze opleidingen bevorderen.”

 

Aanmelden

De informatiebijeenkomst op woensdag 20 november bij TESQUA in Ede is gratis toegankelijk,  maar vooraf reserveren is noodzakelijk. Ir. Arianne Korbee van MedicaPlus zal een medische toelichting geven. Na afloop is er gelegenheid om in te schrijven voor een testperiode.

Om aan te melden: mail naar info@gezondenweldoen.nl of gebruik het antwoordformulier via onze website.

Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur); einde  21.30 uur.

 

 

Publicatie in pers:

Voor meer informatie over Rob & Rosaline McDonald en waarom zij deze therapie van harte omarmen, lees dit jaar eerder verschenen artikel in Hoog & Laag editie Vallei:

Artikel in pers over fysische vasculaire therapie

 

 

Voor informatie zie ook: www.vaattherapienederland.nl

 

Please reload

Eerder gepubliceerd:

November 11, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Wij steunen o.a.:

Logo stichting gratis gezond 2018.png

Volg ons:

Contact:

opleidingen@gezondenweldoen.nl

Tel. (31) (6) 48 43 97 61

 

Locaties:

Doorn en Ede

 

©2019  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.       PRIVACY  VERKLARING >>>