google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM

Startdata 2020 voor praktijktraining Leefstijlplan natuurlijk in balans™ voor ervaren gezondhei


Doe als professioneel gezondheidscoach meer voor uw leefstijlcliënten in minder tijd.

Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen presenteert een unieke training voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals die op zoek zijn naar een praktijkgerichte BRAVO leefstijlinterventie met op maat gemaakte voorbeeldmenu's voor cliënten: Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB).

In 2020 vinden de trainingen plaats op maandagmiddagen op 2 maart en 16 maart bij Sport & Healthcentre TESQUA Horsterweg 3 in Ede, van 13 tot 16.30 uur. Totaal: 9 lesuren + 6 uur thuisstudie (15 uur totaal).

Tevens op maandagmiddagen 21 en 28 september bij congrescentrum Het Brandpunt in Doorn, twee lesdagen van 13 tot 16.30 uur. Totaal: 9 lesuren + 6 uur thuisstudie (15 uur totaal).

Na deze training kunt u als professional op het gebied van gezondheidsbevordering méér voor uw cliënten doen in minder tijd. Leefstijlplan natuurlijk in balans™ ontzorgt de leefstijlcoach/gezondheidsprofessional. Het programma houdt qua voeding ook rekening met culturele verschillen (zoals geen varkensvlees eten). Na de training kunt u beslissen of u als professional gebruik wilt maken van de mogelijkheid om met een licentie te werken met gebiedsbescherming. U krijgt dan o.a. een vermelding van uw eigen praktijk op de landelijke consumentenwebsite van Leefstijlplan natuurlijk in balans.

Gecombineerde aanpak

Voor een gezonde leefstijl, zijn náást persoonlijk op maat gemaakte voedingsadviezen óók persoonlijke bewegings- en ontspanningsdoelen nodig. Het gaat immers om een gecombineerde totaalaanpak. De BRAVO basics voor een gezonde leefstijl zijn daarom in het programma verwerkt. Van de cursisten wordt verwacht dat zij bekend zijn met de gecombineerde of integrale aanpak.

Alleen voor professionele coaches

De training is bedoeld voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals zoals fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, BRAVO Plus coaches, diëtisten en gediplomeerde voedingsdeskundigen, met minimaal 1 jaar praktijkervaring. Zij kunnen Leefstijlplan natuurlijk in balans™ als praktijkgerichte tool inzetten bij de stapsgewijze begeleiding van cliënten naar een blijvend gezondere leefstijl.

Erkende richtlijnen

Leefstijlplan natuurlijk in balans™ gaat uit van erkende richtlijnen van het Kenniscentrum Sport en de Gezondheidsraad en voorziet onder meer in unieke, op maat gemaakte dagmenu's volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Cliënten kunnen in overleg met hun coach kiezen uit verschillende soorten Gewoon Hollands, PUUR, glutenvrij, koolhydraatbeperkt, lactosevrij, biologisch/suikerarm of vegetarisch.

De voorbeeldmenu's worden in exact berekende, juiste hoeveelheden micro- en macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) voor de cliënt per dag (!) op maat aangeboden, binnen de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondsheidsraad.

De menu's van Leefstijlplan natuurlijk in balans worden voor de cliënten van de aangesloten coaches door diëtisten en voedingsdeskundigen samengesteld. Voor cliënten met voedingsgerelateerde medische indicaties werkt Leefstijlplan natuurlijk in balans™ samen met hbo opgeleide diëtisten.

Gezond gewicht

De samenstelling van de menu's van Leefstijlplan natuurlijk in balans™ is gericht op het bereiken van een gezond gewicht en een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor onder andere de vetverbranding op een natuurlijke en effectieve manier op gang kan komen.

'Ontzorgen'

"Met deze dienstverlening ontzorgen we de gezondheidsprofessional, zodat hij of zij kan focussen op eigen kernkwaliteiten zoals leefstijlcoaching, personal training of fysiotherapie," aldus Marianne Hak van het secretariaat van Leefstijlplan natuurlijk in balans. "De menu's zijn zo puur mogelijk, met geen of zo weinig mogelijk pakjes en zakjes. De menu's zijn niet alleen gericht op de Hollandse keuken. Ook allochtonen of andere mensen die geen varkensvlees willen eten, kunnen er gebruik van maken. Nogmaals, alle varianten zijn afgestemd op de erkende richtlijnen van de Gezondheidsraad en op persoonlijke uitgangspunten voor de cliënt."

Vijf jaar ervaring

"Leefstijlplan natuurlijk in balans™ geeft leefstijlcoaches en andere gezondheidsprofessionals praktijkgerichte tools om cliënten te leren spelenderwijs gezondere keuzes te maken," zegt Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen en grondlegster van het leefstijlprogramma. "De afgelopen jaren heeft een aantal leefstijlcoaches van ons opleidingsinstituut succesvol met het programma gewerkt. We hebben er nu vijf jaar ervaring mee. Circa 450 cliënten zijn op basis van het leefstijlplan begeleid en hebben er aantoonbaar baat bij gehad. Een groot deel van de cliënten heeft, zonder dieetproducten, een gezond gewicht bereikt zowel qua BMI als actuele vetvrije massa. De cliënten zijn meer gaan bewegen, hebben geleerd hoe zij zich beter kunnen ontspannen, drinken in het algemeen minder alcohol dan voorheen en een deel is gestopt met roken en men kan dit vasthouden. Het gaat uiteindelijk om blijvende gedragsverandering, niet om het aanleren van trucjes om af te vallen."

Kosten opleiding & licentie

De kosten voor deelname aan de training bedragen 395 euro ex btw per cursist. Gediplomeerde Gezond & Weldoen leeftijlcoaches en BRAVO Plus coaches betalen 295 euro ex btw voor de training.

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij het landelijk netwerk van Leefstijlplan natuurlijk in balans voor meer exposure. Daaraan zijn licentiekosten verbonden. Die bedragen per kalenderjaar bedragen 99,- euro ex btw (tarief 2020). De licentie geeft recht op:

- vermelding op de consumentenwebsite www.leefstijlplannatuurlijkinbalans.nl met een doorlink naar uw eigen bedrijf/praktijk

- gebruik pr-materiaal zoals logo, persberichten en webcontent

- gezamenlijke pr via o.a. social media

- gebiedsbescherming

- en backup / support via ons secretariaat.

Meer weten?

Kijk op Leefstijlplan natuurlijk in balans of mail naar: info@gezondenweldoen.nl

Aanmelden training

Meld je tijdig aan voor de training via info@gezondenweldoen.nl, uiterlijk 1 week voor aanvang. Stuur a.u.b. je cv + motivatie mee en/of vermeld je telefoonnummer zodat we contact met je kunnen opnemen voor een gesprek. Mail naar: info@gezondenweldoen.nl

Aangesloten bij:

 

 

logo Ik zoek christelijke hulp.jfif

Sponsor van:

Volg ons:

Contact:

Mail: opleidingen@gezondenweldoen.nl

Telefoon: (31) (6) 48 43 97 61

KvK nummer: 09174397

BTW: NL 001544384B38

Bank nummer:  NL03ABNA 0445.39.40.48

 

©2020  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.. PRIVACY VERKLARING >>>