google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Training Leefstijlplan natuurlijk in balans™ voor gezondheidsprofessionals
Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen heeft een programma en een daar bijhorende training ontwikkeld voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals die op zoek zijn naar een praktijkgerichte BRAVO leefstijlinterventie met op maat gemaakte voedingsschema's: Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB). Het programma bespaart de coach en de cliënt tijd en is geschikt voor persoonlijke en telefonische coaching.

De lessen voor de training vinden online plaats, in virtual classes. Dat gebeurt op drie woensdagavonden met interactieve didactiek en de bespreking van praktijkgerichte casussen. Er wordt een examen afgenomen (theorie en een praktijkcasus). Thuisstudie vergt ca. 12 uur. De totale studiebelasting bedraagt 30 uur.


Na deze training kunt u als professional op het gebied van gezondheidsbevordering méér voor uw cliënten doen in minder tijd. Leefstijlplan natuurlijk in balans™ ontzorgt namelijk de gezondheidsprofessional/leefstijlcoach.

Het is een in de praktijk beproefd leefstijlprogramma rond de BRAVO leefstijlbasics beweging, roken, alcohol, gezonde voeding en ontspanning en is geschikt voor on- en offline coaching.


De training Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB) is bedoeld voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals zoals fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, BRAVO Plus coaches, diëtisten en gediplomeerde voedingsdeskundigen, met minimaal 1 jaar praktijkervaring. Zij kunnen Leefstijlplan natuurlijk in balans™ als praktijkgerichte tool inzetten bij de stapsgewijze begeleiding van cliënten naar een blijvend gezondere leefstijl.Erkende richtlijnen

De erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad zijn erin verwerkt, evenals de beweegrichtlijnen van het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Het programma houdt wat voeding betreft rekening met individuele en culturele verschillen. De voedingsschema's van Leefstijlplan natuurlijk in balans sluiten aan bij de beleving van de cliënt en dagen hem of haar uit stap voor stap zélf na te denken over gezondere keuzes. Uiteindelijk zijn de voedingsschema's overbodig en kan de cliënt met bijvoorbeeld de Eetmeter van het Voedingscentrum de gezondere eetgewoonten voortzetten. Er zit geen varkensvlees in de menu's en ook geen onnodige kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Natuurlijke voeding en een natuurlijke aanpak om weer in balans te komen, staan centraal.


De voedingsschema's van Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB). sluiten aan bij de beleving van de cliënt en dagen hem of haar uit stap voor stap zélf na te denken over gezondere keuzes. Uiteindelijk zijn de voorbeelden niet meer nodig,

Verschillende menutypen

De samenstelling van de voedingsschema's van Leefstijlplan natuurlijk in balans™ is gericht op het bereiken van een gezond gewicht en een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor onder meer de vetverbranding op een natuurlijke, effectieve manier op gang kan komen.

Er zijn verschillende menutypen mogelijk. Cliënten kunnen in overleg met hun coach kiezen uit verschillende soorten Gewoon Hollands, PUUR, glutenvrij, koolhydraatbeperkt, lactosevrij, biologisch/suikerarm of vegetarisch.

De voorbeeldmenu's worden in exact berekende, juiste hoeveelheden micro- en macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) voor de cliënt per dag op maat aangeboden, binnen de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. De menu's van Leefstijlplan natuurlijk in balans worden door diëtisten en voedingsdeskundigen samengesteld. De coach die ze inzet kan focussen op zijn of haar kernkwaliteiten: coachen op gedragsverandering, weerstand ombuigen en intrinsieke motivatie vergroten.


Gecombineerde aanpak

Voor een gezonde leefstijl, zijn náást gezonde voeding, óók haalbare doelen nodig, de zogeheten BRAVO basics zaoals beweging, ontspanning, stoppen met roken en matig of geen alcohol drinken. Het gaat om een gecombineerde totaalaanpak. De 5 BRAVO basics voor een gezonde leefstijl zijn daarom in het programma verwerkt. Van de cursisten wordt verwacht dat zij bekend zijn met de integrale aanpak en kunnen samenwerken met artsen en andere specialisten. Leefstijlplan natuurlijk in balans komt uit de koker van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor leefstijlcoaches met een missie. Naast de 5 BRAVO basics zijn er nog minimaal 7 die aandacht behoeven. Zie www.gezondenweldoen.nl


Ruim vijf jaar ervaring

"Leefstijlplan natuurlijk in balans™ geeft leefstijlcoaches en andere gezondheidsprofessionals praktijkgerichte tools om cliënten te leren spelenderwijs gezondere keuzes te maken," zegt Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen en grondlegster van het leefstijlprogramma. "De afgelopen jaren heeft een aantal leefstijlcoaches van ons opleidingsinstituut succesvol met het programma gewerkt. We hebben er meer dan vijf jaar ervaring mee. Ruim 500 cliënten zijn op basis van het leefstijlplan begeleid en hebben er aantoonbaar baat bij gehad. Een groot deel van de cliënten heeft, zonder dieetproducten, een gezond gewicht bereikt zowel qua BMI als actuele vetvrije massa. De cliënten zijn meer gaan bewegen, hebben geleerd hoe zij zich beter kunnen ontspannen, drinken in het algemeen minder alcohol dan voorheen en een deel is gestopt met roken en men kan dit vasthouden. Het gaat uiteindelijk om blijvende gedragsverandering waar men de rest van het leven wat aan heeft."Kosten opleiding & licentie

De kosten voor deelname aan de 4-daagse training Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB) bedragen 495,00 euro ex btw per cursist, inclusief de aansluitingskosten voor het eerste jaar (125,00 euro per licentie).

De licentie geeft recht op:

- in- en verkoop van de menu's met winstmarge Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB)

-vermelding op de consumentenwebsite www.leefstijlplannatuurlijkinbalans.nl met een doorlink naar uw eigen bedrijf/praktijk

- gebruik pr-materiaal zoals logo, persberichten en webcontent

- gezamenlijke pr

- backup / support via ons secretariaat.BGN studiepunten

in behandeling


Data 2021

afhankelijk van ontwikkelingen rond corona lockdown.
Meer weten?

Kijk op Leefstijlplan natuurlijk in balans of mail naar: info@gezondenweldoen.nl

Aanmelden

Meld u tijdig aan voor een selectiegesprek voor de training via info@gezondenweldoen.nl.

We helpen u graag verder in uw loopbaan.

bottom of page