google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

UWV vergoedt geaccrediteerde opleidingen leefstijlcoaching van Gezond & Weldoen in 2019


Bent u gediplomeerd voedingsdeskundige, Hbo-opgeleid diëtist, (wijk-)verpleegkundige of ziekenverzorgende en ontvangt u momenteel een werkloosheidsuitkering? Met een professionele bijscholing van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen kunt u uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Er is een toenemende vraag naar gemotiveerde arbeidskrachten die professionele bijscholing hebben gevolgd op het gebied van gezondheidsbevordering. In overleg met uw behandelaar vergoedt UWV onder bepaalde voorwaarden de kosten van de basisopleiding Gezondheidscoach of de BRAVO Plus opleiding voor professionals. Gezond & Weldoen is erkend UWV opleider. De overeenkomst is op 16 oktober 2018 ondertekend.

Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen, met locaties in Doorn en Ede, is gespecialiseerd in gezondheidscoaching, gezonde voeding, sport en beweging, ontspanning, motivatietraining en blijvende gedragsverandering. "Onze passie is het toerusten van professionals die een concreet verschil willen maken op het gebied van gezondheid en preventie in de samenleving. Leefstijlbegeleiding,of gezondheidscoaching zijn relatief nieuwe beroepen, waarvoor op verschillende niveau's en voor verschillende segmenten in de arbeidsmarkt professioneel onderwijs nodig is. Wij werken aan de hand van erkende richtlijnen van de Gezondheidsraad, het Voedingscentrum en Kenniscentrum Sport en gaan uit van de actuele gecombineerde aanpak op basis van BRAVO, dat staat voor bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Ook de holistische samenhang is van belang, de mens als totaal in relatie tot zijn of haar omgeving.

De Hbo-leefstijlcoach voor de GLI is een stap in de goede richting maar daarmee zijn niet. Er zijn de komende jaren veel meer helpende handen nodig. En samen met andere professionals kunnen we verschil maken," aldus Rosaline McDonald-Ratering, oprichter van Gezond & Weldoen.

Subsidie voor startende ondernemers

Voor startende ondernemers in de provincie Gelderland (niet langer dan 5 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) bestaat de mogelijkheid van maximaal 1.000,- euro subsidie voor de BGN-erkende opleiding van Gezond & Weldoen via De Startversneller.

Korting op zorgverzekering

De opleidingen van Gezond & Weldoen zijn geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Cliënten van cursisten (die geslaagd zijn voor de opleiding) kunnen collectiviteitskorting krijgen op de maandpremie van de zorgverzekering. Dit voordeel geldt zowel voor de basis als de aanvullende verzekering.

Contact

De eerstvolgende opleidingen starten in februari en maart 2019. Wilt u voor een vergoeding via UWV in aanmerking komen neem dan tijdig contact op met uw behandelaar. Voor meer informatie mail naar info@gezondenweldoen.nl t.a.v. Rosaline McDonald-Ratering.

bottom of page