google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Gezond & Weldoen opleidingen zijn holistisch. Wat houdt dat in?


Sinds de oprichting in 2013 zet Gezond & Weldoen zich in voor een gezondere samenleving met preventie als insteek. Dat is onze missie.​ Preventie is onze passie. Voorkomen is beter dan genezen! Met leefstijlpreventie kunnen veel onnodige ziekten en kwalen worden voorkomen en kan de kwaliteit van het leven sterk verbeteren.
Daarom leiden we coaches op die weten hoe een gezondere leefstijl wérkt, in de praktijk.
​We richten ons hierbij op verschillende doel- en beroepsgroepen. Onze docenten zijn gekwalificeerde vakmensen met jarenlange onderwijs- en praktijkervaring. We gaan uit van op een gecombineerde leefstijlaanpak (GLA) op basis van BRAVO. BRAVO staat voor de leefstijlbasics bewegen, roken en alcohol, voeding en ontspanning.
'Een gezonde geest in een gezond lichaam'
We kijken holistisch, gericht op de interactie tussen geest en lichaam. Niet voor niets zeggen we ´een gezonde geest in een gezond lichaam´.
Hierbij werken we vanuit een christelijke levensovertuiging.
Dit vertaalt zich onder meer in bewuste keuzes op het gebied van voeding en ontspanning. In de voedingsadviezen, die passen binnen de richtlijnen Goede Voeding van het RIVM, vermijden we bijvoorbeeld het eten van varkensvlees. Niet omdat het verboden is, maar omdat andere keuzes onze welzijn ten goede komen. En als het gaat om ontspanning gaat of mentaal welzijn, gaan we in de opleidingen niet in op yoga, reiki of hypnose e.d., maar bieden we lesstof aan over andere bewezen effectieve alternatieven.
Meer lezen? kijk op www.gezondenweldoen.nl/missie
bottom of page