google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Unieke vervolgopleiding Leefstijlcoach BRAVO Plus voor professionals van start


© Foto: Gezond & Weldoen / www.gezondenweldoen.nl

EDE - Vanaf zaterdag 13 oktober 2018 verzorgt opleidingsinstituut

Gezond & Weldoen een unieke vervolgopleiding voor gezondheidsprofessionals die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BGN. De opleiding 'Leefstijlcoach BRAVO Plus' is bedoeld voor coaches met minimaal 1 jaar werkervaring die hun loopbaan een praktijkgerichte boost willen geven.

De opleiding is geaccrediteerd voor de BGN met 15 studiepunten en is de perfecte brug naar een meerjarige hbo-opleiding Leefstijlcoach. Met zorgverzekeraars hebben wij afspraken gemaakt over collectiviteitskorting voor cliënten van onze coaches (zie onder).

In de nabije toekomst zullen steeds meer mensen een beroep doen op een professioneel opgeleide leefstijlcoach. Deze opleiding bereidt jou daarop voor. Centraal staat de gecombineerde leefstijlaanpak (GLA) op basis van BRAVO, gekoppeld aan persoonlijk voeding- en beweegadvies volgens de normen van de Gezondheidsraad en het RIVM. Daarmee is deze unieke opleiding de perfecte vervolgstap voor jouw professionele carriere. Je kunt er in de praktijk direct mee aan de slag om je doelgroep en dus je omzet te vergroten.

Waar?

De opleiding wordt gegeven bij Sport & Healthcentre TESQUA in Ede met medewerking van gekwalificeerde en ervaren personal trainers.

Voor wie?

Leefstijlcoaching is een vak waarvoor je ervaring én de juiste tools nodig hebt. Een goede leefstijlcoach heeft verstand van de BRAVO-basics en weet hoe hij/zij deze in de praktijk gecombineerd kan toepassen en hoe hij/zij de cliënt kan coachen naar blijvende gedragsverandering.

De vervolgopleiding is bedoeld voor leefstijlcoaches, diëtisten en BGN-geregistreerde voedingsdeskundigen met minimaal 1 jaar werkervaring. Ook (bijna) afgestudeerden van de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek zijn welkom.

Wat leer je?

We besteden aandacht aan individuele coaching op basis van BRAVO (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning), verschillende coaching technieken voor de verschillende fasen in het veranderingsproces, groep coaching, actuele informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventie en verdieping op het gebied van sport en bewegen, zoals corestability, kracht en conditietraining.

Wat coaching betreft komt onder meer aan de orde:

  • BRAVO smart (Kaizen)

  • Prochaska

  • ASE (introductie)

  • Motiverende gespreksvoering

Je ontvangt van ons praktijkgerichte coachingstools zoals:

  • BRAVO logboek

  • Walking scales

  • G-schema

  • Kernkwadranten

  • Werkvormen voor groepen

Naast 30 lesuren op locatie wordt er thuisstudie van je verwacht, gemiddeld 5 tot 10 uur per week, gedurende 3 maanden. In januari wordt het examen afgenomen.

Wat maakt ons als leefstijlopleider bijzonder?

Laat je doelgericht bijscholen door vakbekwame hbo-docenten met jarenlange praktijkervaring. We onderscheiden ons van andere opleidingscentra door onze missie & visie, de samenwerking met artsen en onze jarenlange ervaring op het gebied van praktijkgerichte leefstijlcoaching.

Lees hier over de 7 highlights van Gezond & Weldoen leefstijlcoaches met een missie.

Collectiviteitskorting op zorgpremie

Gezond leven betekent vanaf nu: minder betalen. Na de opleiding kun je een deel van je cliënten van dienst zijn met collectiviteitskorting op de maandpremie van hun zorgverzekeraar. Gezond & Weldoen heeft hiervoor unieke afspraken gemaakt met een aantal (grote) zorgverzekeraars. De collectiviteitskorting wordt via onze coaches verstrekt en geldt voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Voor mee informatie zie: collectiviteitskorting via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.

Niveau

Als je een medische achtergrond hebt, of gewichtsconsulent, diëtist of fitnesscoach bent zal de opleiding prima aansluiten bij wat je deels al geleerd hebt en de nodige verdieping geven op de onderwerpen waarin je nog niet zo goed thuis bent.

DATA 2018 & KOSTEN

Scholingsdata BRAVO Plus opleiding 2018: op zaterdagen

(30 uur contactonderwijs, 5 x 6 uur, plus 80 uur zelfstudie, totaal 110 uur).

Data 2018: zaterdag 13 oktober 2018; vervolgens op 3 november, 10 november,

17 november en 8 december 2018.

Inclusief Gecombineerde Leefstijl Aanpak (GLA) op basis van BRAVO,

groep coaching, update Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

en activerende werkvormen.Tevens personal training met corestability, kracht en conditietraining (praktijkoefeningen).

Examen: 5 januari 2019.

Locatie: Sport & Health Centra TESQUA Ede.

Het kennismakingstarief voor 2018 bedraagt: 995,- (0% btw);

incl. studiemateriaal t.w.v. 60 euro / excl. examenkosten 45,-

Accreditatie BGN: 15 studiepunten toegekend, zie www.bgn.nl/nascholingen.

DATA 2019 & KOSTEN

Scholingsdata BRAVO Plus opleiding 2019: op zaterdagen

(30 uur contactonderwijs, 5 x 6 uur, plus 80 uur zelfstudie, totaal 110 uur).

Data 2019: zaterdag 9 februari (Ede). Daarna 23 februari, 9 maart, 23 maart en 6 april.

Examen: 4 mei 2019

Inclusief Gecombineerde Leefstijl Aanpak (GLA) op basis van BRAVO,

groep coaching en update Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) .

Tevens personal training met corestability, kracht en conditietraining (praktijkoefeningen).

Locatie: Sport & Health Centra TESQUA Ede (onder voorbehoud)

Het tarief voor 2019 bedraagt: 1.350,- (0% btw);

incl. studiemateriaal t.w.v. 60 euro / excl. examenkosten 45,-

Accreditatie BGN : 15 studiepunten.

In het najaar van 2019 zal de opleiding opnieuw worden aangeboden, eveneens BGN geaccrediteerd.

MEER WETEN?

Meer weten? Kijk op de website www.gezondenweldoen.nl/aanbod

Mail naar: info@gezondenweldoen.nl

We willen graag persoonlijk met je kennis maken. Wij vinden je motivatie om de opleiding te volgen, je inzet en betrokkenheid bij de medemens belangrijk voor onze samenwerking. Laat ons weten wat jou motiveert om als leefstijlcoach te willen werken.

Vermeld je contactgegevens en een telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent.

bottom of page