google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Studiedag Bijbel, voeding en gezond leven op dinsdag 15 oktober 2019 bij Het Brandpunt in Doorn


DOORN - De studiedag (module) Bijbel & Voeding hoort bij de basisopleiding Leefstijlcoach Gezond & Weldoen, maar kan ook op zichzelf staand gevolgd worden door eenieder die in het thema Bijbel en voeding is geïnteresseerd.

Op dinsdag 15 oktober 2019 vindt bij Het Brandpunt in Doorn weer de studiedag Bijbel & Voeding plaats, van 10 tot 16.30 uur. Je krijgt in in een notendop alles te horen wat je altijd al wilde weten over de Bijbel en gezond leven, met direct toepasbare tips voor thuis.

In de ochtend is er een eerste kennismaking met de leefregels in het Oude en Nieuwe Testament ten aanzien van voeding en waarom de Here God deze heeft ingesteld. Het is een introductie. Voor verdieping verwijzen we naar de studiedag De Hemelse Voedselbank met drs. Esther Noordermeer in november 2019 in Wijngaarden.

Vasten

In de middag is er volop aandacht voor aanvullende Bijbelse uitgangspunten voor een gezonde(re) levensstijl, zoals het omgaan met stress, yoga ja of yoga nee en niet te vergeten Vasten. We staan óók stil bij de richtlijnen voor gezonde voeding van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Beweging, met tips een aandachtspunten die thuis direct in de praktijk gebracht kunnen worden.

Tussen de middag gaan we zelf aan de slag met het maken van een heerlijke, gezonde lunch met ingrediënten die we ook in de Bijbel tegenkomen. Na afloop krijgt u een deelnamecertificaat van Gezond & Weldoen en kunt u het geleerde zelf uitdragen, bijvoorbeeld voor een vrouwen- (en/of) mannen-avond in jouw kerk. Kortom: een unieke dag die je als basis voor een Bijbels verantwoorde gezonde(re) levensstijl niet kan en mag missen.

Aan de orde komen:

- voeding en zorg voor de schepping, zorg voor jezelf, zorg voor de ander

- het scheppingsmenu

- voeding na de zondeval

- met o.a. het belang van de toevoeging van B12

- de 7 universele kenmerken van het beste dieet

- wel of geen varkensvlees?

- wel of geen alcohol?

- vasten: de geestelijke en fysieke dimensies

- voeding als onderdeel van de zgn. BRAVO totaalaanpak voor een gezondere leefstijl

- inspirerende tips en recepten voor thuis

Voor wie?

De scholing is primair bedoeld voor leefstijlcoaches, voedingsdeskundigen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en onderwijzers. Maar u bent ook van harte welkom als u vanuit persoonlijke interesse meer wilt weten over deze onderwerpen. U kunt er thuis of in de kerk mee aan de slag.

Docenten

Docenten zijn drs. Anniek Sturm, gewichtsconsulent bij Voedzaam Advies (www.voedzaam.nl) en docent Bijbel & Voeding bij Gezond & Weldoen en Rosaline Ratering McDonald, oprichter Gezond & Weldoen en docent Coaching bij voeding en beweging.

Lees meer in EO Visie Online: waarom het belangrijk is om gezond te weten volgens de Bijbel

Tijden, locatie, kosten

De tijden op dinsdag 15 okt. 2019 zijn van 10 tot 16.30 uur

Locatie: Congrescentrum Het Brandpunt, Postweg 18 in Doorn

De kosten zijn 85,- euro incl. gezonde lunch, koffie/thee en deelnamecertificaat.

Data 2020: 19 mei en 6 oktober D.V.. Info volgt.

Opgeven? Stuur snel een mailtje!

Let op: het aantal toegangsbewijzen is beperkt. Geef u tijdig op!

Stuur uw reserveringsaanvraag naar info@gezondenweldoen.nl

Bevestiging en factuur volgen; reserveringen worden in behandeling genomen op volgorde van aanmelding.

Mail naar: info@gezondenweldoen.nl

Meer lezen?

In EO Visie heeft een mooi artikel gestaan over deze studiedag.

Lees hier: De Bijbel en voeding: waarom het belangrijk is om gezond te eten

bottom of page