google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM Basisopleiding leefstijlcoach Gezond & Weldoen start 2 maart 2019
top of page

Eerstvolgende basisopleiding Gezond & Weldoen leefstijlcoach start op zaterdag 2 maart 2019

© Foto : Leefstijlplan natuurlijk in balans / Gezond & Weldoen 2018

Heb je een passie voor mensen en voor een gezonde leefstijl? Wil je graag professioneel onderbouwd, op een Bijbels fundament aan de slag en daadwérkelijk een gezond verschil maken in jouw invloedssfeer?

Als de missie en de visie van Gezond & Weldoen je aanspreken en heb je nog niet eerder een degelijke opleiding gevolgd over gezond(er) leven, kies dan voor de basisopleiding

Gezond & Weldoen leefstijlcoach. De eerstvolgende startdatum is: zaterdag 2 maart 2019 (locatie: Ede), inclusief module Bijbel & Voeding (dinsdag 5 april 2019 in Doorn).

Voor wie?

Voor deze bijzondere opleiding zijn we vooral op zoek naar praktijkondersteuners, verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fitnessdeskundigen, onderwijsdeskundigen, voedingsdeskundigen (BGN-geregistreerd) en diëtisten en personen die daarvoor in opleiding zijn. Samen maken we vanuit onze liefde voor God en onze medemensen een fundamenteel verschil. Tijdens de opleiding leer je hoe je cliënten in hun kracht kunt zetten voor een blijvend gezonde leefstijl voor lichaam en geest volgens Bijbelse principes.

Je leert basisbeginselen van leefstijlcoaching en wordt in verband daarmee zelf ook een tijd lang begeleid.

Na de opleiding kun je je cliënten via Gezond & Weldoen collectiviteitskorting aanbieden op de maandelijkse nota van hun zorgverzekering.

Relevante vooropleiding/niveau

Het niveau van onze praktijkgerichte basisopleiding is Mbo4. Als je een medische achtergrond hebt, gewichtsconsulent, diëtist of fitnesscoach bent zal de opleiding goed aansluiten bij wat je (deels) al geleerd hebt. Wij vinden je motivatie, je bereidheid om bijscholing te volgen en om zelf gecoacht te worden, je inzet en vooral liefde voor de medemens belangrijker dan vakdiploma's.

Laat ons weten wat jou motiveert om als gezondheidscoach te willen werken. Heb je reeds ervaring met leefstijlbegeleiding, dan kun je de basisopleiding (deels) overslaan en direct aanhaken bij de vervolg-opleiding (BRAVO Plus), die BGN geaccrediteerd is voor 15 studiepunten.

>>> Wat je met deze opleiding kunt

Wat je je met onze opleiding in de praktijk kunt, lees je bij VEELGESTELDE VRAGEN.

De basisopleiding Gezond & Weldoen leefstijlcoach geeft je niet alleen meer inzicht in Bijbels holistische aspecten van o.a. gezonde voeding, ontspanning en coaching. Ook leer je meer over het belang van sport en beweging (de do's and dont's, afgestemd op je cliënten) en over verslavingen zoals roken en alcohol. Na de basisopleiding kun je ervoor kiezen om te werken met onze unieke leefstijlinterventie Leefstijlplan natuurlijk in balans, een professioneel, in de praktijk beproefd en succesvol programma op basis van BRAVO.

>>>> Wat maakt ons als leefstijlopleider bijzonder?

Lees hier over de 7 highlights van Gezond & Weldoen gezondheidscoaches met een missie.

>>> Gezond & Weldoen is erkend leerbedrijf UWV

Ontvang je een uitkering van UWV? Overleg met je behandelaar of je in aanmerking komt voor vergoeding van de opleidingskosten. Gezond & Weldoen is door het UWV erkend als opleidingsbedrijf.

Startende ondernemers in de provincie Gelderland kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor subsidie via de Starversneller. Informeer naar de mogelijkheden

Kosten & duur opleiding

De kosten van de basisopleiding bedragen 1.295- euro (ex btw)

Dat is inclusief lesmateriaal en eigen leefstijltraject met begeleiding van 3 maanden, excl. examenkosten 45,-.

De studiebelasting voor de basistraining bedraagt ca. 5 tot 10 uur per week.​

Over BGN-accreditatie

Voor de basisopleiding Gezond & Weldoen leefstijlcoach wordt per leergang accreditatie aangevraagd bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en levert bij toekenning voor gediplomeerde gewichtsconsulenten die zijn aangesloten bij de BGN 15 studiepunten voor bijscholing.

De module Bijbel & Voeding valt niet onder de BGN-accreditatie.

CURSUSDATA BASISOPLEIDING EN LOCATIE (*)

Startdatum zaterdagen in Ede :

Start: zaterdag 2 maart 2019, vervolgens 16 maart, 30 maart, 13 april en 18 mei.

Contactonderwijs: 5 x 6 uur op. Studiebelasting: 110 uur incl. 5 á 10 uur thuisstudie per week.

Plus module Bijbel & Voeding op dinsdag 2 april 2019 in Doorn.

Inclusief leefstijlprogramma LNIB plus tools & backup na de opleiding.

Theorie-examen: 8 juni 2019.

Kosten: 1.295,- euro ex. btw. en examenkosten (45,- euro)

Locatie: Sport & healthcentre TESQUA, Horsterweg 3, Ede.

(*) Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen

>>> Meer weten?

Bezoek onze info-avonden. Kijk hier naar de data: info-avonden.

Meer weten? Mail naar: info@gezondenweldoen.nl t.a.v. Rosaline McDonald-Ratering.

Vermeld a.u.b. je motivatie.

>>> TIP:

bezoek de informatie-avond op dinsdag 5 februari 2019 bij Het Brandpunt in Doorn

voor een persoonlijke kennismaking

>>> DOWNLOAD HIER

bottom of page