google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM
top of page

Boodschap voedingsdeskundigen Zwaan en Moorman lijkt veel op basisprincipes Leefstijlplan natuurlijk


In Soest heb ik een fijne en interessante middag bijgewoond met Juglen Zwaan van aHealthylifestyle.nl en Hormoonfactor-trainer Ralph Moorman, waarbij oude en nieuwe boeken van de samenwerkende voedingsdeskundigen wederom als zoete broodjes (zonder gluten) over de toonbank gingen.

Het was een beslist boeiende kennis-marathon, met veel gezonde voedingsweetjes, teveel om hier op te schrijven dus Juglens nieuwe boek, De Voedingswijzer, is een aanrader, te koop bij o.a. Bol.com en ook de update van de Boodschappencoach van Ralph Moorman mag je eigenlijk niet missen als je gezondheid je lief is.

Totaalaanpak

De lezing (getiteld Supermarkt Safari 2.0) was echt de moeite waard, maar na afloop dacht ik: wat fijn dat de leefstijlcoaches van Gezond & Weldoen met een uniek programma werken (Leefstijlplan natuurlijk in balans) waarin ál die voedingskennis voor cliënten op overzichtelijke wijze wordt aangeboden, met behulp van o.a. handige boodschappenlijstjes en gepersonaliseerde dagmenu's. De gewone man en vrouw ziet vaak door de bomen het bos niet meer en eerst al die mooie boeken lezen over voeding - daar heeft niet iedereen tijd voor. Met name Ralph Moorman benadrukte ook het belang van een brede leefstijl-aanpak. Voeding alleen is niet zaligmakend, beweging en ontspanning zijn eveneens onmisbaar voor een gezond leven. Leefstijlplan natuurlijk in balans voorziet op toegankelijke wijze in die totaalaanpak.

Overeenkomsten en verschillen

Wat voeding betreft komen vooral de menu's van de PUUR-serie van Leefstijlplan natuurlijk in balans uit de koker van Gezond & Weldoen sterk overeen met de visie van Zwaan en Moorman. Fijn. Samen sterk. De voedingsmiddelenindustrie moet weten dat consumenten ménsen zijn die gezondheid belangrijk vinden. Toch zijn er ook punten van verschil en ook dat is ok. De coaches van Gezond & Weldoen werken vanuit een Bijbels holistische paradigma en promoten daarom (bijvoorbeeld) geen biologisch dynamische voeding; wij hanteren in de regel 5 á 6 en niet 3 eetmomenten, om de bloedsuikerspiegel de hele dag door gelijkmatig te houden; en wij tellen (vooral in het begin van een leefstijltraject) wél calorieën. Teveel gezonde advocado's en teveel nootjes eten kan resulteren in een ongezond hoog vet%.

PUUR is het beste

De ervaring leert by the way dat veel mensen die willen afvallen ver ónder hun basaal metabolisme in rust zitten qua voeding (te weinig eten). Zij moeten juist méér (gezonde dingen) eten en niet minder. Maar dat is geen straf. Gezond en PUUR eten is de beste voeding die er is. Daar zijn we het over eens!

Rosaline Ratering McDonald oprichter Gezond & Weldoen leefstijlcoaches met een missie (www.gezondenweldoen.nl)

bottom of page