google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM Gezonde leefstijl, juist in coronatijd van levensbelang (met mooie filmpjes en petitie van artsen)
  • Rosaline RateringMcDonald

Gezonde leefstijl, juist in coronatijd van levensbelang (met mooie filmpjes en petitie van artsen)

Bijgewerkt: mei 21
Juist nu in de corona tijd is het belangrijk om te werken aan een goede gezondheid en het versterken van het immuunsysteem, zodat het virus en andere ziekten minder kans krijgen om toe te slaan. De overheid stelt in samenspraak met het RIVM maatregelen vast voor  de samenleving als geheel om besmetting te voorkomen en het corona virus te bestrijden. Maar ook individueel kunnen we - zelf dus - veel doen om onze gezondheid te beschermen. Een update met tips en tops van artsen!

Een heel mooi filmpje over hoe het versterken van het immuunsysteem werkt mogen wij met toestemming van de makers, Marcel en Annemieke van den Berg van Phroneo, met de achterban van Gezond & Weldoen delen.
Marcel van den Berg is gezondheidsondernemer en auteur van het boek De kalme professional. Zijn echtgenote Annemieke is huisarts. Zij zegt: “Leuk om te zien dat het werk van Gezond & Weldoen en Phroneo zo goed op elkaar aansluit en elkaar aanvult. We hopen dat onze videoboodschap extra motivatie oplevert om ook, of beter gezegd juíst, in deze tijd met een gezonde leefstijl bezig te blijven!”

Longarts David Prins

Ik ben samen met Annemieke en Marcel (en veel andere gezondheidsprofessionals) van mening dat er méér aandacht moet komen voor wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Longarts David Prins van het Astmacentrum in Davos gooide eerder deze maand een flinke knuppel in het hoenderhok met een videoboodschap die viral ging. Hier kun je zijn filmpje bekijken.

Petitie Paul Jonas LUMC

Duidelijke taal. Ook huisartsenbegeleider Paul Jonas van het LUMC breekt een lans voor betere preventiemaatregelen. We geven miljarden uit aan de gezondheidszorg, zegt hij, terwijl duizenden mensen onder onze handen sterven die met relatief simpele 'leefstijlmaatregelen' niet zo ziek waren geworden. Wil je meer lezen over de petitie en deze eventueel ook zelf ondertekenen, klik dan hier: petitie leefstijl ja, marktwerking nee.


Immuunsysteem versterken

We kunnen ons eigen immuunsysteem versterken en ervoor zorgen dat we minder vatbaar zijn voor ziekten waaronder COVID-19. Met een gezonde(re) leefstijl kunnen veel problemen voorkomen worden, ook als het gaat om besmetting door corona. Over dit onderwerp is eerder een blog verschenen op deze website. Zie: blog Gezond & Weldoen 23 maart 2020.

Onlangs werd bekend dat 80% van de corona patiënten op de IC’s zwaarlijvig is. Obesitas heeft met leefstijl te maken en daar kunnen en moeten we vooral nu dus echt wat aan doen. Ook rokers vormen een kwetsbare groep. Wetenschappelijke literatuur die op dit moment beschikbaar is, wijst erop dat de klachten van het coronavirus erger zijn bij rokers dan niet-rokers. Roken verhoogt de kans op ontstekingsreacties en vanwege beschadiging aan de longen zijn rokers waarschijnlijk vatbaarder voor complicaties.


Aangesloten bij:

 

 

Volg ons:

Contact:

opleidingen@gezondenweldoen.nl

Tel. (31) (6) 48 43 97 61

 

©2019  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.  KAMER VAN KOOPHANDEL 09174397. PRIVACY VERKLARING >>>