• redactie

Unieke 1-jarige opleiding Leefstijlcoach Gezond & Weldoen in september 2020 weer van start

Bijgewerkt: jun 5


Gezond & Weldoen verzorgt een unieke opleiding voor leefstijlcoaching voor een specifieke doelgroep: gemotiveerde mannen en vrouwen met een passie voor God, een passie voor mensen en een passie voor gezonde leefstijl. En met het verlangen om in de eigen invloedssfeer anderen daarmee van dienst te zijn, vanuit een professioneel onderbouwd en Bijbels geïnspireerd programma.

De opleiding, die in totaal een jaar duurt, gaat twee keer per jaar van start, in januari en september. Tijdig aanmelden is een aanrader want we werken met kleine groepen en een maximaal aantal cursisten van 10 per groep. Voor de opleiding in september 2020 kan vanaf nu nu ingeschreven worden. Startdatum: zaterdag 12 september. Locatie: Ede.

Bijbelse verdieping

Omdat coaching een vak is - en leefstijlbegeleiding in het bijzonder - is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt en weet welke coachtools je in welke fasen van gedragsverandering kunt inzetten. Deze specifieke vaardigheid leer je in de basisopleiding leefstijlcoaching van Gezond & Weldoen. Je maakt kennis met algemene coachvaardigheden en de bijbelse verdieping. De basisopleiding is inclusief twee unieke modules Bijbel & Voeding en een kennismaking met Leefstijlplan natuurlijk in balans (*). Met dit leefstijlplan heb je een uniek programma in handen om in de praktijk doelgericht en succesvol cliënten te kunnen begeleiden. Noot: de genoemde modules vallen buiten de BGN-accreditatie, omdat ze niet zijn opgenomen in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad, maar de overige delen van de opleiding zijn erkend voor studiepunten van deze landelijke beroepsvereniging.

Voor wie? Er is per leergang plaats voor maximaal 12 personen per groep. Als je interesse hebt, meld je dan tijdig aan als kandidaat. Er volgt eerst een kennismakingsgesprek. De voorselectie heeft te maken met onze missie en visie. Het is belangrijk dat je je bij ons thuis voelt!

Voor onze basisopleiding leefstijlcoaching zijn we op zoek naar christencoaches en pastoraal werkers, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fitnessdeskundigen, onderwijsdeskundigen, voedingsdeskundigen (BGN-geregistreerd), fysiotherapeuten en diëtisten en personen die daarvoor in opleiding zijn.

Wat kun je ermee?

Wat je met de opleiding in de praktijk kunt, lees je hier: wat kan ik met de opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach in de praktijk. Samen maken we, vanuit onze liefde voor God en onze medemensen, een fundamenteel verschil voor een gezondere samenleving. Tijdens de opleiding leer je hoe je cliënten in hun kracht kunt zetten voor een blijvend gezonde leefstijl voor lichaam en geest. Je leert vanuit Bijbelse principes de basisbeginselen van leefstijlcoaching en wordt in verband daarmee zelf ook een tijd lang begeleid.

De opleiding is inclusief:

a) kennismaking theorie en praktijk coaching in het algemeen en leefstijlcoaching in het bijzonder

b) basiskennis van de BRAVO leefstijlbasics (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning) uitgaande van erkende richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en het Kenniscentrum Sport & Bewegen

c) unieke module Bijbel & Voeding t.w.v. 85,- euro

d) kennismaking Leefstijlplan natuurlijk in balans (*)

e) persoonlijk leefstijltraject t.w.v. 395,-

f) individuele praktijkbegeleiding proefcliënten 3 maanden t.w.v. 450,-

Gezond & Weldoen: méér dan een opleider

Je krijgt les van deskundige docenten met jarenlange ervaring met leefstijlcoaching in de praktijk. De eerste helft van de opleiding bestaat uit theorie en kennisoverdracht, aan de hand van een stappenplan. Als je slaagt voor het theorie-examen kun je aan de slag met de praktijk. Daarbij wordt je persoonlijk, eveneens stap voor stap, begeleid. Als je na de opleiding van leefstijlcoach aan de slag gaat, blijven we je begeleiden en ondersteunen.

Gezond & Weldoen is méér dan een leefstijlopleider. Wij zijn er ook voor je na de opleiding en bieden andere unieke punten van meerwaarde in jouw voordeel. Lees hier over de

7 highlights van Gezond & Weldoen.


Unieke regeling: korting op zorgpremie

Na een opleiding bij Gezond & Weldoen kun je jouw cliënten collectiviteitskorting aanbieden op de maandelijkse nota van hun zorgverzekering. Voor deze unieke regeling werken wij samen met een aantal grote zorgverzekeraars die onze missie ten aanzien van preventie ondersteunen. Gezond & Weldoen is het enige opleidingsinstituut voor leefstijlcoaching in Nederland die deze regeling aanbiedt.

Voor meer informatie zie: korting op de zorgpremie via leefstijlcoaches Gezond & Weldoen.

Relevante vooropleiding/niveau

Het niveau van de opleiding Gezond & Weldoen Leefstijlcoach is Mbo4. Als je een medische achtergrond hebt, gewichtsconsulent, diëtist of fitnesscoach bent zal de opleiding goed aansluiten bij wat je (deels) al geleerd hebt. Wij vinden je motivatie, je inzet en vooral liefde voor de medemens belangrijker dan eerder behaalde vakdiploma's.


Kosten & duur opleiding

De kosten van de opleiding bedragen m.i.v. september 2020 1.495- euro (ex btw). Dat is inclusief lesmateriaal, toegang digitale leeromgeving en eigen leefstijltraject met begeleiding van 3 maanden, excl. examenkosten 45,-. De studiebelasting voor de basistraining bedraagt ca. 5 tot 10 uur per week.​ Download hier de Algemene Voorwaarden en lesdoelen

Cursusdata 2020

De startdatum in het najaar is zaterdag 12 september 2020.

Vervolgdata: 26 september, 10 oktober, 14 november, 12 december. Theorie-examen op 9 januari 2021 (van 10.30 tot 13.30 uur). Daarna individuele praktijkbegeleiding en toets portfolio.


Locatie

Sport- en healthcentre TESQUA, Horsterweg 3, Ede.

Meer weten?

Neem contact op! Mail naar: info@gezondenweldoen.nl t.a.v. Rosaline Ratering McDonald.

Vermeld a.u.b. je CV en je motivatie.


#Basisopleidinggezondenweldoenleefstijlcoach2 #2020leefstijlcoachopleiding2020 #leefstijlcoach2010 #leefstijlcoachzorgverzekering #leefstijlcoachzorgpremie2020

0 keer bekeken

Aangesloten bij:

 

 

Sponsor van:

Volg ons:

Contact:

Mail: opleidingen@gezondenweldoen.nl

Telefoon: (31) (6) 48 43 97 61

KvK nummer: 09174397

BTW: NL 001544384B38

Bank nummer:  NL03ABNA 0445.39.40.48

 

©2020  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.. PRIVACY VERKLARING >>>