google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM NIEUW in ons aanbod: praktijktraining Leefstijlplan natuurlijk in bala
  • Redactie

September 2020 praktijktraining Leefstijlplan natuurlijk in balans™ voor gediplomeerde professionals

Bijgewerkt: mrt 17


Opleidingsinstituut Gezond & Weldoen presenteert in september een unieke specialisatie voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals en BRAVO leefstijlcoaches met persoonlijk op maat gemaakte voorbeeldmenu's voor uw cliënten: Leefstijlplan natuurlijk in balans™ (LNIB).

Met dit programma biedt u een BRAVO leefstijlinterventie in combinatie met voedingsbegeleiding op diëtistenniveau. Professioneel voedingsadvies in combinatie met doelgerichte gewichtsbeheersing (volgens de officiële richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad) was nog nooit zo makkelijk! De specialisatie is alleen toegankelijk voor gediplomeerde gezondheidsprofessionals zoals fysiotherapeuten, Hbo verpleegkundigen en BRAVO leefstijlcoaches. U dient bovendien over voldoende praktijk ervaring te beschikken met het coachen van cliënten. De BGN heeft de training geaccrediteerd met studiepunten.


Data

In 2020 vindt de 2-daagse specialisatie plaats op maandagmiddagen op 14 en maandag 28 september bij Sport & Healthcentre TESQUA Horsterweg 3 in Ede, van 13 tot 16.30 uur.

Totaal: 9 lesuren + 6 uur thuisstudie (15 uur totaal).


Doe meer in minder tijd

Na deze training kunt u als professional op het gebied van gezondheidsbevordering méér voor uw cliënten doen in minder tijd. Leefstijlplan natuurlijk in balans™ ontzorgt de leefstijlcoach/gezondheidsprofessional. Het programma houdt qua voeding ook rekening met culturele verschillen (zoals geen varkensvlees eten). Na de training kunt u beslissen of u als professional gebruik wilt maken van de mogelijkheid om met een licentie te werken met gebiedsbescherming. U krijgt dan ook pr ondersteuning en een vermelding van uw eigen praktijk op de landelijke consumentenwebsite van Leefstijlplan natuurlijk in balans.

Gecombineerde aanpak

Voor een gezonde leefstijl, zijn náást persoonlijk op maat gemaakte voedingsadviezen óók persoonlijke bewegings- en ontspanningsdoelen nodig. Het gaat immers om een gecombineerde totaalaanpak. De BRAVO basics voor een gezonde leefstijl zijn daarom in het programma verwerkt.


Erkende richtlijnen

Leefstijlplan natuurlijk in balans™ gaat uit van erkende richtlijnen van het Kenniscentrum Sport en de Gezondheidsraad en voorziet onder meer in unieke, op maat gemaakte dagmenu's volgens de Richtlijnen Goede Voeding.


Geen varkensvlees, geen e-nummers

De menu's bevatten géén varkensvlees en ook geen (rode) E-nummers. Ze zijn zo puur mogelijk.


Verschillende soorten

Cliënten kunnen in overleg met hun coach kiezen uit verschillende soorten menu's: Gewoon Hollands, 100% PUUR, glutenvrij, koolhydraat beperkt, lactose vrij, biologisch/suiker arm of vegetarisch.

De voorbeeldmenu's worden in exact berekende, juiste hoeveelheden micro- en macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) voor de individuele cliënt per dag (!) op maat samengesteld, binnen de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Voor cliënten met voedingsgerelateerde medische indicaties werkt Leefstijlplan natuurlijk in balans™ samen met hbo opgeleide diëtisten, die binnen ons team werkzaam zijn.

Gezond gewicht

De samenstelling van de menu's van Leefstijlplan natuurlijk in balans™ is gericht op het bereiken van een gezond gewicht en een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor onder andere de vetverbranding op een natuurlijke en effectieve manier op gang kan komen.

'Ontzorgen'

"Met deze dienstverlening ontzorgen we de gezondheidsprofessional, zodat hij of zij kan focussen op eigen kernkwaliteiten zoals leefstijlcoaching, personal training of fysiotherapie," aldus Marianne Hak van het secretariaat van Leefstijlplan natuurlijk in balans. "De menu's zijn zo puur mogelijk, met geen of zo weinig mogelijk pakjes en zakjes. De menu's zijn niet alleen gericht op de Hollandse keuken. Ook allochtonen of andere mensen die geen varkensvlees willen eten, kunnen er gebruik van maken. Nogmaals, alle varianten zijn afgestemd op de erkende richtlijnen van de Gezondheidsraad en op persoonlijke uitgangspunten voor de cliënt."

Vijf jaar ervaring

"Leefstijlplan natuurlijk in balans™ geeft leefstijlcoaches en andere gezondheidsprofessionals praktijkgerichte tools om cliënten te leren spelenderwijs gezondere keuzes te maken," zegt Rosaline Ratering McDonald, oprichtster van Gezond & Weldoen en grondlegster van het leefstijlprogramma. "De afgelopen jaren heeft een aantal leefstijlcoaches van ons opleidingsinstituut succesvol met het programma gewerkt. We hebben er nu vijf jaar ervaring mee. Circa 450 cliënten zijn op basis van het leefstijlplan begeleid en hebben er aantoonbaar baat bij gehad. Een groot deel van de cliënten heeft, zonder dieetproducten, een gezond gewicht bereikt zowel qua BMI als actuele vetvrije massa. De cliënten zijn meer gaan bewegen, hebben geleerd hoe zij zich beter kunnen ontspannen, drinken in het algemeen minder alcohol dan voorheen en een deel is gestopt met roken en men kan dit vasthouden. Het gaat uiteindelijk om blijvende gedragsverandering, niet om het aanleren van trucjes om af te vallen."


Kosten

Kennismakingsaanbod 2020: 395,- ex btw.

Ex licentie voor 1 jaar.


Licentie

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij het landelijk netwerk van Leefstijlplan natuurlijk in balans voor meer exposure. Daaraan zijn licentiekosten verbonden. Die bedragen per kalenderjaar bedragen 99,- euro ex btw (tarief 2020).

De licentie geeft recht op:

- vermelding op de consumentenwebsite www.leefstijlplannatuurlijkinbalans.nl met een doorlink naar uw eigen bedrijf/praktijk

- gebruik pr-materiaal zoals logo, persberichten en webcontent

- gezamenlijke pr via o.a. social media

- gebiedsbescherming

- en backup / support via ons secretariaat.

Meer weten?

Kijk op Leefstijlplan natuurlijk in balans of mail naar: info@gezondenweldoen.nl

Aanmelden training

Meld u tijdig aan voor de training via info@gezondenweldoen.nl, uiterlijk 1 week voor aanvang. Stuur a.u.b. uw cv + motivatie mee en/of vermeld uw telefoonnummer zodat we contact met u kunnen opnemen voor een gesprek. Mail naar: info@gezondenweldoen.nl

#leefstijlplannatuurlijkinbalans #BGNleefstijlcoaches #Hboleefstijlcoach #Uniekeleefstijlinterventievoorcoaches #Opmaatgemaakt #ErkenderichtlijnenGoedeVoeding #ErkenderichtlijneKenniscentrumSporr #Gezondsraad #Erkenderichtlijnengoedevoeding #BGNaccreditatie #BGNstudiepunten #Gezondenweldoengeaccrediteerd #erkendeopleidingleefstijlcoach

0 keer bekeken

Aangesloten bij:

 

 

Sponsor van:

Volg ons:

Contact:

Mail: opleidingen@gezondenweldoen.nl

Telefoon: (31) (6) 48 43 97 61

KvK nummer: 09174397

BTW: NL 001544384B38

Bank nummer:  NL03ABNA 0445.39.40.48

 

©2020  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.. PRIVACY VERKLARING >>>