google-site-verification=JcA8t10rf9l0baaIkXv8ZzWUoSQ-ujmoZ5wg44ee4vM 6 tips die ervoor zorgen dat jouw goede voornemens in 2017 gaan slagen!
  • door Rosaline Ratering

6 tips die ervoor zorgen dat jouw goede voornemens in 2017 gaan slagen!


Aan het begin van een nieuw jaar we willen massaal gezonder eten, meer bewegen, stoppen met roken, meer tijd voor ontspanning nemen en minder alcohol drinken. Het bekende liedje! En volgend jaar zal het omstreeks deze tijd weer zo zijn: de feestdagen zijn achter de rug en velen halen – voor de zoveelste keer - goedbedoelde voornemens onder het stof vandaan.

Onderzoek toont aan dat ruim 80 procent van de bevolking goede voornemens koestert, maar nauwelijks éénderde maakt de goede voornemens ook waar. En het zijn dan overwegend de ouderen, mensen boven de 60 jaar, die op eigen kracht in de praktijk brengen wat zij zich hebben voorgenomen. 28 % houdt vast aan hun voornemens, tegenover slechts 14 % van de jongeren.

Tips die werken

De vraag is: hoe kun je ervoor zorgen dat die goede voornemens daadwerkelijk slágen? Maak een plan en stel realistische doelen. Voeg vervolgens de daad bij het woord maar ... begin niet lukraak. Je kunt op eigen kracht proberen je leefstijl gezonder te maken. Met onderstaande tips gaat het beter. Wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat ze werken!

1. Zorg dat je uitgerust bent en blijft. Je zelfbeheersing is het grootst als je uitgerust bent. Zorg dus voor voldoende slaap, plan lastige dingen vroeg op de dag en zoek na inspannende taken gericht ontspanning.

2. Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Een stabiele suikerspiegel verkleint de kans op impulsiviteit. Wees daarom zuinig met zoetigheid en witmeelproducten en eet voldoende eiwitten en complexe koolhydraten (volkorenproducten, peulvruchten, noten, groenten). De menu’s van Leefstijlplan natuurlijk in balans zijn afgestemd op een rustige bloedsuikerspiegel. Meer sporten is ook een goed idee: een getraind lichaam kan de suikerspiegel subtieler reguleren.

3. Lach veel. Een goed humeur draagt bij aan het herstel van onze zelfbeheersing.

4. Train je zelfdiscipline. Zelfdiscipline is als een spier: hoe beter ze is getraind, des te groter is je uithoudingsvermogen. Wie geregeld oefent met gedisciplineerd gedrag, kan op lastige momenten zijn impulsen langer onderdrukken - ook als die van een heel andere orde zijn. Een paar suggesties: corrigeer je lichaamshouding geregeld, verbied jezelf te vloeken of ‘eh' te zeggen, ga elke dag minimaal 20 minuten wandelen op een vast tijdstip. Periodiek vasten is ook een aanrader!

5. Maak gebruik van het feit dat je lichaam en geest samenwerken. Over elkaar geslagen armen bijvoorbeeld sterken je vasthoudendheid. Het is een houding die we vaak automatisch aannemen als we ergens afstand van nemen, maar het werkt ook andersom: het herinnert ons als het ware fysiek aan ons voornemen ergens niet aan toe te geven.

6. Als het alleen niet lukt, schakel dan de hulp in van een professionele coach! Zorg ervoor dat je iemand kiest die bij je past en die verstand heeft van gezonde voeding, beweging, ontspanning én van coaching. De leefstijlcoaches van Gezond & Weldoen zijn christen en werken vanuit een Bijbelse grondslag.


0 keer bekeken

Aangesloten bij:

 

 

Sponsor van:

Volg ons:

Contact:

Mail: opleidingen@gezondenweldoen.nl

Telefoon: (31) (6) 48 43 97 61

KvK nummer: 09174397

BTW: NL 001544384B38

Bank nummer:  NL03ABNA 0445.39.40.48

 

©2020  GEZOND & WELDOEN - GEZONDHEIDSOACHES MET EEN MISSIE.  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.. PRIVACY VERKLARING >>>